Køb af fodboldbilletterAt overvære en fodboldkamp på stadion er noget helt unikt, hvor mange faktorer spiller ind for at få en god oplevelse. Fansammensætningen, stemningen og kampen selv, selvfølgelig! Alt dette skaber den unikke oplevelse, som ikke kan findes andre steder. Og slet ikke i sofaen.

Så hvordan kan du sikre dig en plads på stadion, selv om du ikke har en billet?

Forudsat, at du har forsøgt at købe en kampbillet via de officielle kanaler, på klubbens hjemmeside eller fanklubber ved at melde dig ind, og få dem tilbudt før alle andre. Så er der andre måder at købe fodboldbilletter på. Selvom det er forskelligt, for hvordan det bedst gøres i Tyskland, Italien og Brasilien for eksempel.

Læs mere om køb af fodboldbilletter, og hvordan man øger chancerne for, at komme ind og se den fodboldkamp, man så inderligt ønsker at se.

Sådan kan du sikre dig en kampbillet

Selvom du ikke har en fodboldbillet, få timer før kampstart, er der nogle kneb der øger chancerne for, at du kommer ind på stadion alligevel. Selvfølgelig virker det ikke altid, men det er et forsøg værd! Det forudsætter godt nok, at man er i nærheden af stadion, hvor kampen finder sted.

Kom tidligt

Dette er nok det vigtigste tip. Jo tidligere du ankommer til stadion, jo bedre er dine chancer for at få fat i en billet. Det er en simpel, men essentiel regel. Mange tror, at det at komme tidligt betyder, at man skal slå lejr natten over, men det er ikke nødvendigvis tilfældet. Kun få timer før kampen, er der ofte folk, der har billetter, men som ikke kan eller vil tage med til kampen. Disse mennesker vil forsøge at sælge deres billet, og jo tættere du er på gaten, jo større er sandsynligheden for at finde en billet.

Tag et skilt med

Tag et pap-skilt eller lignende med, hvor du kan skrive, at du gerne vil købe billetter til kampen. Hvis man er heldig bliver nogle fristet til at sælge, eller endnu bedre, har ekstrabilletter fra venner eller familie, der ikke kommer alligevel. Sidst men ikke mindst, er der også sponsorbilletter, som der findes masser af, og det kan være at der er nogle der har et par ekstra. Skriv et tydeligt skilt, som folk kan afkode, så de ved at du søger efter billetter.

Billetkontor

De officielle billetkontorer findes stadig rundt omkring klubberne. Find ud af hvor det er inden, og vær en af de første i køen, når de åbner. Her kan du prøve lykken og spørge, om der er nogen billetter, der er returneret eller aflyst. Hvis du allerede er i byen i dagene forinden, kan du med fordel tage derud og spørge. Alternativt kan man spørge i fanshoppen, og være heldig at de har nogle gode tips.

Sortbørshajerne

Der er mange måder at skaffe en fodboldbillet på. Men vær varsom! Der vil givetvis være folk, der sælges fodboldbilletter, med det ene formål at lave profit. Det kaldes også for en Scalper. På dansk sortbørshajer, og man skal tage sig i agt, da der også er mange falske billetter i omløb. Hvis man beslutter sig for, at købe en fodboldbillet af en sortbørshaj, skal man være grundig og tjekke ægtheden af billetten. En måde kan være at følge med sælger hen til indgangen og få en af kontrollørerne til at verificere den, inden et anseeligt beløb skifter hænder.

Der findes også hjemmesider på det sorte marked, hvor folk sælger fodboldbilletter til ublu priser. Her er det igen vigtigt at være forsigtig, da der er mange svindelnumre. Køb kun billetter fra velrenommerede websteder, og sørg for at betale med et kreditkort, så du kan få dine penge tilbage, hvis noget går galt.

Vi anbefaler ikke at købe billetter på denne måde, da det hverken er i klubbernes eller i sidste ende din egen interesse pga. den meget høje pris og usikkerheden. Og så er det i øvrigt selvforstærkende, da sortbørshajerne, får et endnu større incitament til, at handle fodboldbilletter. Og gøre det endnu mere utilgængeligt for menigmand, at komme ind på stadion på almindelig vis. Derfor er det oplagt at købe sin fodboldrejse igennem et rejsebureau, der handler direkte med klubberne. Og hvor det i øvrigt er en pakkerejse og derfor dækket ind af Rejsegarantifonden.

Større grupper og firmature

Er man en større gruppe eller et firma, der skal afsted på fodboldtur, er det meget risikabelt ikke at have billetter til en fodboldkamp, og vi anbefaler dit køb af fodboldbilletter gennem klubben selv eller en rejsearrangør.

Fodbold skal opleves på stadion

Ovenstående er er vores bud på køb af fodboldbilletter, uden at have det i forvejen på destinationen. Med lidt held og udholdenhed burde du kunne finde en fodboldbillet til at nyde kampen på stadion.

Knæk og bræk med jagten!