Fodboldrejser til Argentina

Fodbold i Argentina

Argentina dufter af fodbold. Buenos Aires er fodbold. Man kan godt argumentere for at Buenos Aires, hovedstaden i Argentina, er den vildeste by, når det kommer til fodbold. 

Alene i Buenos Aires og omegn findes der 24 professionelle klubber, og der er dermed også rig mulighed for at se en masse derbies – også udover Boca Juniors – River Plate, som de fleste kender. 

Udover de mange fodboldklubber er Buenos Aires og Argentina også kendt for deres kultur omkring fodbold. Alle familier har deres klub, og på tribunerne er det alle slags mennesker der er på stadion. Alt fra de hårde ultras bag målene, til familier på langsiderne. Men tag ikke fejl – de giver den gas på alle tribuner, noget som man ikke ser i Europa på samme måde. 

Gastronomiske oplevelser og legendariske fodboldspillere

Argentina er også kendt for deres bøffer og rødvin, og dette kan nydes på de mange trendy restauranter i Buenos Aires, hvor man kommer langt for pengene. Buenos Aires er samtidig også en storby med ca 3 millioner indbyggere, og har dermed et rigt kultur og natteliv, og især Palermo området er en godt at sted at gå ud. 

Listen over store Argentinske fodboldspillere gennem tiden er længere end de fleste, men det er noget nær umuligt at komme uden om to af de største nogensinde. Diego Armando Maradona og Lionel Messi trådte begge i deres første sæt fodboldstøvler her, og resten er historie. 

Groundhopping i Argentina

På vores Groundhopping rejser til Argentina er vi som oftes afsted i 10 dage, og når at se 5-7 kampe i den bedste Argentinske række. Kampene ligger som oftest om aftenen, hvilket betyder at vi har rig mulighed for at nyde stemningen og atmosfæren i Buenos Aires byliv i løbet af dagene. Et tur til La Boca’s farverige område i dagstimerne er en af mulighederne når vi er afsted. Her vil man også finde en masse fantastiske malerier dedikeret til Maradona og Boca Juniors. 

Vores guider har besøgt Argentina mange gange, og vil vise dig det bedste af det bedste, og udover at se diverse kulturinstitutioner i byen, vil der også være mulighed for at besøge de gamle historiske stadions, fodboldmuseer osv. 

  • Fodboldrejser til Argentina - Boca Juniors stadion La Bombonera
  • Fodboldrejser til Argentina - River Plate stadion Estadio Monumental
  • Fodboldrejser til Argentina - Racing Club stadion El Cilindro de Avellaneda

Fodbold i Buenos Aires

River Plate

River Plate blev grundlagt i 1901 og spiller til dagligt på Estadio Antonio Vespucio Liberti, eller også kaldt – El Monumental. Det er også her at Argentinas landshold typisk spiller deres hjemmekampe. De har vundet den Argentinske liga mere end 30 gange, og vundet Copa Libertadores – den sydamerikanske pendant til Champions League 4 gange. Senest i 2018, hvor de vandt imod lokalrivalerne fra Boca Juniors, i en kamp der blev spillet på Bernabeu i Madrid, grundet uroligheder ved den oprindelige finalekamp i Buenos Aires. I nyere tid har River Plate nydt stor succes både i ind- og udland, men der var dog også en nedtur af de større, da de rykkede ud af den bedste Argentinske række tilbage i 2011, til stor rædsel for deres mange millioner af fans. De rykkede dog op igen efter et år i den næstbedste række, og har sidenda blandet sig i toppen af Argentinsk og Sydamerikansk fodbold. De vandt senest det Argentinske mesterskab i 2021. Derbiet imod Boca Juniors kaldes “Superclasico”. Deres bedste spillere i nyere tid, tæller Javier Mascherano, Gonzalo Higuain, Radamel Falcao & Julian Alvarez.

Fodboldrejser til Argentina - River Plate

Boca Juniors

Boca Juniors er grundlagt i 1905 i bydelen La Boca, som er en del af det fattigere område i Buenos Aires. I dette farverige område, stikker La Bombonera op som en kolossal skikkelse midt i byen. Stemningen er altid vanvittig til deres kampe, og det er noget nær umuligt at få billetter til deres kampe på egen hånd. De har vundet ligaen et hav af gange, og Copa Libertadores hele 4 gange siden 2000 – senest tilbage i 2007. De tabte den føromtalte finale imod lokalrivalerne fra River Plate i 2018 i Madrid. Det er et absolut must at besøge La Boca og Bombonera, når man er på disse kanter. De vandt senest det Argentinske mesterskab i 2022. Derbiet imod River Plate kaldes “Superclasico”. De største spillere der har trukket den blå/gule trøje over hovedet tæller legender som Diego Maradona, Juan Roman Riquelme, Carlos Tevez & Martin Palermo. 

Fodboldrejser til Argentina - Boca Juniors stadion La Bombonera

Independiente

Independiente blev grundlagt i 1905 og spiller til dagligt på Estadio Libertadores de America i bydelen Avellaneda. De er også en af de mest vindende klubber i Argentinsk fodboldhistorie, og deres største rivaler er Racing Club, hvis stadion kun ligger 200 meter fra Independientes hjemmebane. De vandt senest det Argentinske mesterskab tilbage i 2002, og Copa Sudamerica (Sydamerikas pendant til Europa League), tilbage i 2017 i en finale imod de Brasilianske giganter fra Flamingo. Derbiet imod Racing Club kaldes “Avellaneda Derby”, efter området hvor de to stadions ligger i. Sergio Agüero kommer blandt andet herfra. 

Independiente stadion: Estadio Libertadores de America

Racing Club

Racing Club blev grundlagt i 1903 og spiller til dagligt på Estadio Presidente Juan Domingo Person, opkaldt efter Argentinas tidligere præsident Juan Peron. Klubben kommer, ligesom Independiente, fra Avellaneda området i Buenos Aires, og deres stadion ligger kun 200 meter fra deres lokalrivalers. De er også en af de mest vindende klubber i Argentina med mere end 15 mesterskaber, senest tilbage i 2019. Derbyet imod Independiente er det næst-største i Argentina, efter Superclasico, og kaldes “Avellaneda Derby”. Nogen af de store spillere fra Racing Club gennem tiderne, tæller blandt andet Diego Simeone, Roberto Ayala, Sergio Romero & Diego Milito. 

Fodboldrejser til Argentina - Racing Club stadion El Cilindro de Avellaneda

San Lorenzo

San Lorenzo blev grundlagt tilbage i 1908, og stammer fra Boedo området i Buenos Aires. Til dagligt spiller de på det stemningsfyldte Estadio Pedro Bidegain, eller Nuevo Gasómetro som det også kaldes. Deres historisk største rivaler er Huracan, og det menes at være det tredjemest vigtige derby efter Superclasico og Avellaneda Derby. San Lorenzo har mange fans rundt omkring i verden, men især én fan er special – nemlig Pave Frans, der er medlem af klubben. Klubben vandt senest mesterskabet i 2013, men har tre top tre placeringer siden da. De vandt senest Copa Libertadores tilbage i 2014 i en finale imod Nacional fra Paraguay. Tidligere storspillere tæller blandt andet Pablo Zabaleta & Ezequiel Lavezzi.

Øvrige klubber

Af andre storklubber i Buenos Aires og Argentina kan blandt andet nævnes Huracan, Defense y Justica, Argentinos Juniors, Tigre, Velez Sarsfield osv. Listen af længere end de fleste, og det vil vi også nyde godt at på vores ture til Buenos Aires.

Typisk program for vores fodboldrejser til Argentina ser sådan ud

Vi mødes på hotellet, hvor man bliver briefet om hele turen. Herefter går vi ud og spiser en godt Argentinsk måltid med lidt vin til. Programmet for turen vil være fyldt med fodboldviden, hvor man får information om alle klubber, historiske opgør, lokalområderne, fortalt af en af vores guider, eller af en med indgående kendskab til klubberne.

Fodboldrejser til Argentina for at se Argentinsk fodbold

Vores fodboldrejser til Argentina er altid uden fly. Med alle de forskellige flyselskaber og afgange, er det vores erfaring at det er bedst selv at stå for booking af disse. Dette giver også en større frihed til den enkelte, og på den måde bestemmer man også selv, hvor længe man vil være i landet. 

Prisen for en fodboldrejse inkludere (som minimum) altid

  • Fodboldbilletter til kampe i Buenos Aires og omegn

  • Overnatninger på 3-4 stjernede hoteller, centralt placeret i byen.

  • Morgenmadbuffet på hotellet.

  • Groundhoppingtours guider på turen.

  • Rejsegarantifond (Medlemsnummer 2878)

Guide på turen

Vores guider på turene til Argentina er typisk en der kender de forskellige klubber og Argentisk kultur indgående, og har stor erfaring med at se fodbold i dette fodboldgale land. En der kan dele ud af sin viden, passion og glæde ved den Argentiske fodbold. Vi undgår de store turistfælder, og få dermed den helt ægte oplevelse, ved at være til fodbold i Argentina. Se vores fodboldrejser her.