Fodbold i Kroatien

Fodbold i Balkan-landet Kroatien, har en lang og broget historie. Dinamo Zagreb og Hajduk Split er to kæmpe klubber, som også vandt mesterskaber i det tidligere Jugoslavien, og som den dag idag stadig dominerer den bedste række i Kroatien. Landsholdet har siden slut 90’erne leveret store resultater – med stor hjælp fra talentarbejdet i de kroatiske klubber. I et land med knap 4 millioner indbyggere, er det voldsomt imponerende at de til VM i 1998 i Frankrig fik en flot bronzemedalje, med stjerner som Davor Suker, Slaven Bilic, Robert Prosinecki, Zvonomir Boban & Igor Tudor. Dette resultat blev overgået til VM i 2018 i Rusland, da de nåede helt til finalen, som de dog tabte til Frankrig.

Fankulturen i de to store klubber i Hajduk Split og Dinamo Zagreb er bestemt et besøg værd, og selvom spillet på banen ikke er ligeså godt som i gamle dage, er stemningen stadig voldsom – pånær de perioder, hvor klubbernes fans demonstrerer imod diverse præsidenter og klubledere, som vi har set i Dinamo Zagreb de sidste mange år.

Vores fodboldrejser til Kroatien

  • Hajduk Split – Dinamo Zagreb

    2024-2025

    Oplev det største opgør i Kroatien i derbyet imellem Hajduk Split – Dinamo Zagreb, på det fede Stadion Poljud. Dette opgør er et undervurderet derby i den østlige del af Europa, men stemningen er ikke til at tage fejl af. Begge holds fans giver den fuld gas på stadion!

Vores grupperejser med guide til Kroatien

Vi har i øjeblikket ingen aktuelle grupperejser til Kroatien.

Groundhopping i Kroatien

Når vi er på groundhopping rejser i Kroatien, ser vi selvfølgelig altid en Hajduk Split kamp på det fede Stadion Poljud, samt nogle af de mindre klubber i i landet. Det er bestemt en oplevelse at rejse rundt i det flotte land. Man kan oftest nå en håndfuld kampe på en lang weekend, hvis man planlægger sin tur ordentligt.

Vores fodboldrejser til Kroatien inkluderer (som minimum) altid

  • Billet til én eller flere kampe i Kroatien.

  • Overnatninger på 2-3 eller 4-5 stjernede hoteller (valgfrit)

  • Morgenbuffet på hotel (tilkøb)

  • Groundhoppingtours guide på hele turen (kun på grupperejser)

Fly er ikke inkluderet

Vores fodboldrejser til Kroatien er altid uden fly. Med alle de forskellige flyselskaber og flyafgange, der flyver til og fra Split og Zagreb, er det vores erfaring at det er bedst, at man selv booker. Det giver en større frihed til den enkelte, og på den måde bestemmer man også selv, om hvornår man ankommer og tager afsted igen, samt hvor man tager afsted fra og rejser hen efterfølgende.