Fodboldrejser til London

London er oplagt at tage til, når man vil se fodbold. Der er altid en god håndfuld klubber i Premier League, og Championship er af høj kvalitet. Faktisk finder man fuldtidsprofessionelle klubber helt ned i League Two, og niveauet er tårnhøjt med en masse intense kampe. Mulighederne for at få en masse spændende stadions på sit Groundhopper CV, er med andre ord virkelig mange. Fodboldrejser til London, er hos os ensbetydende med besøg på det stemningsfyldte Selhurst Park, eller det legendariske Craven Cottage. Her kan man opleve stemningsfyldte kampe i Premier League mellem Crystal Palace og en af de andre Londonklubber som Chelsea FC eller Tottenham Hotspur. Til mesterskabskandidaterne som Liverpool FC, de sidste to års mestre Manchester City, eller ægte tradionsklubber som Manchester United og Everton FC.

Championship og League One fodboldkampe i London

Samtidig er der virkelig også mange spændende klubber i de lavere rangerende rækker, hvor man får en unik stadionoplevelse, der er rige på kultur og passion for fodbolden. Det er her de lidt mere eksotiske stadions, man får på sit Groundhopper CV.

Kultklubben Millwall F.C. behøver ingen introduktion, mens danskerklubben Brentford FC ligger i udkanten af Vestlondon. Fulham F.C. er en traditionsklub, og har spillet 26 sæsoner i Premier League, men har ligget i Championship de sidste 3 år. Queens Park Rangers findes på det legendariske Loftus Road fra 1904 i White City til Luton Town FC, der har hjemme på Kenilworth Road og League One klubben i det sydvestlige London, AFC Wimbledon. Og så selvfølgelig Charlton Athletic, hvor vores alle sammens Dennis Rommedahl, slog sine folder fra 2004-2007.

Crystal Palace

Crystal Palace blev grundlagt 1905 og har hjemmebane på Selhurst Park, som stod færdigt i 1924. Siden da er stadionet blevet ombygget af nogle omgange. Men i dag kan Selhurst Park rumme 26.255 fans, og stadionets 4 tribuner er alle bygget i forskellige årtier. Det giver virkelig Selhurst Park en helt unik charme. Selhurst Park er derudover også kendt for at være det stadion i Premier League, med den bedste stemning og nogle fantastiske fans. Dette er på grund af fangruppen Holmesdale Fanatics, som har bragt Ultras kulturen til England, og skaber en fantastisk atmosfære på Selhurst Park. Siden 1924 er stadion blevet udbygget og renoveret et par gange. Dette er hele charmen ved Selhurst Park, hvor du ikke finder 2 tribuner, som er ens.

Holmsdale Road Stand: Bygget i 94-95 og er her Holmsdage Fanatic (Ultras Gruppen) holder til. Tribunen har en kapacitet på ca. 8.300 tilskuere.

Arthur White Stand: Åbnet i 1969 og er den ene langside på Selhurst Park. Kapaciteten er ca. 9500 tilskuere. Det er også på denne tribune, hvor udeholdets fans er placeret.

Maind Stand: Den gamle hovedtribune fra 1924. Tribunen er sidenhen blevet renoveret med nye sæder osv. Men tribunen er stadig den samme, som fra 1924. Kapacitet ca. 5400.

Whitehorse Lane Stand: Er den nyeste tribune på Selhurst Park. Tribunen er familie tribune og også her alle de dyrer VIP boxes er. Kapacitet ca. 2400 tilskuere.

Fodboldrejser Premier League: Crystal Palace på Selhurst Park
Craven Cottage - Fulham FC Stadion

Fulham FC

Craven Cottage har været hjem for Fulham FC siden 1896. Stadionet har en unik beliggenhed på kanten af Themsen, i det vestlige London med en tilskuerkapacitet på 30.000. Historien om Craven Cottage startede dog for over 300 år siden, hvor det oprindeligt var en royal jagthytte, der lå i udkanten af London. Men er nu en del af den mest fashionable del af London, beliggende lige ved Themsen.

Det er ved at være sidste chance for at opleve dette lille charmerende stadion i den ældre stil, da det er en fornyelse en nært forestående. Hvis man ønsker at få dette stadion på sit Groundhopper CV, er det altså ved at være sidste udkald.

Leyton Orient

Leyton Orient er en klub liggende i det nord-østlige London, hvor deres stadion Brisbane Road også ligger. Et super hyggeligt, intimt og gammelt klassisk engelsk stadion med plads til knap 10.000 tilskuere. Stadionbyggeriet daterer helt tilbage til 1890’erne, og Leyton Orient har spillet på dette stadion siden 1937 (før det spillede Leyton FC – amatørhold på stadion). Klubben ligger godt til i League Two og man håber at rykke op League One de kommende år.

Et typisk program for vores fodboldrejser til London

Programmet starter næsten altid med, at alle mand mødes på hotellet, på en restaurant, eller på en pub. Her vil man få baggrundsviden om klubben, historien og lokalområdet. Fortalt af én af vores guider, eller en med indgående kendskab til klubben.

Fodboldrejser til Premier League, Championship og League One og League Two

Vores fodboldrejser til London er altid uden fly. Med alle de forskellige flyselskaber og flyafgange, der flyver til og fra London, er det vores erfaring at det er bedst, at man selv booker.Det giver en større frihed til den enkelte, og på den måde bestemmer man også selv, om man skal en tur forbi Nike Shoppen på Oxford Street, en tur på Borough Market eller tage en runde i London Eye.

Prisen for en fodboldtur inkluderer altid

  • Fodboldbilletter i London til Premier League kampe på Selhurst Park eller til lavere rangerende klubber i Championship og League One

  • Overnatninger på 3-4 stjernede hoteller, centralt placeret i London.

  • Morgenbuffet på hotellet

  • Groundhoppingtours guide på hele turen

Guide på turen

Vores guider er typisk én, der kender klubben, byen London eller bare har erfaringen fra utallige rejser på fodboldstadions rundt omkring i verden. Én der kan dele ud af sin viden, passion og glæde ved fodbolden. Guiden sørger også for, at alle kan nyde den fulde oplevelse, introducere de små perler i lokalområdet og øse ud af en stor portion lokalkendskab. Så turistfælderne bliver undgået. Med andre ord får mand den ægte lokal-fan-oplevelse, og er garanteret for en fantastisk fodboldrejse til London.

Fodbold er for os nemlig meget mere end 22 spillere på banen, og det er dét, vi ønsker at give videre til vores rejsende. Til fodboldoplevelser i London og andre steder i verden. Se alle vores fodboldrejser her.

Andre fodboldrejse destinationer: