Fodbold i Holland

Hollandsk fodbold rimer det på Danmark og danske spillere? Søren Lerby, Frank Arnesen, Jon Dahl Tomasson, Christian Eriksen, ja listen er lang. Meget lang. Men udover en masse danske navne er hollandsk fodbold en række gamle og traditionsrige klubber med lange historier og fodboldkulturelle kendetegn. Stemningen til de hollandske ligakampe er måske lidt undervurderet – der er virkelig mange fede klubber og vilde fans. Feyenoord, Ajax, Utrecht, PSV Eindhoven og Twente er alle klubber med store fanskarer.

Vores fodboldrejser til Holland

 • Feyenoord – Ajax

  Søndag d. 07/04, kl. 14.30

  Oplev De Klassieker imellem Feyenoord – Ajax, på det stemningsfyldte De Kuip. Dette opgør er suverænt det største opgør i hollandsk fodbold, og stemningen i ‘Vaskebaljen’ som stadion også kendes, vil være på bristepunktet, når disse to hold træder ind på banen.

 • Fodboldrejser til Feyenoord

  Oplev magiske De Kuip, når Feyenoord spiller på hjemmebane. Vaskebaljen, som den også kaldes, er garant for en voldsom stemning. På ture til Holland og Rotterdam, vil der også være tid til at nyde byens andre tilbud, samt andre mindre fodboldkampe.

Groundhopping i Holland

Det flade tulipan-land er sammen med nabolandet Belgien et af de nemmeste lande at Groundhoppe i. Det skyldes især landets størrelse og infrastruktur. Fra Gronningen i nord til Eindhoven i syd er der ”små” 250 km, og det giver mange muligheder for fodboldrejsende. Et godt sted at have base er i Amsterdam eller Rotterdam. Herfra er der rig mulighed for at komme rundt i landet med tog. De fleste kender nok til Amsterdam, men mange tænker ikke Rotterdam som base, hvilket er lidt ærgerligt. Den gamle havneby har fået en opblomstring, og i folkemunde siges: The second city of The Netherlands has become the first city to go to when visiting Holland.

På vores fodboldrejser til Holland vil du ofte komme til at opleve det ikoniske De Kuip i netop Rotterdam. Her har Feyenoord hjemmebane, og De Kuip blev grundlagt i 1937. I de snart 90 år, hvor De Kuip har eksisteret, er det kun blevet udbygget en enkelt gang, så det historiske indtryk er virkelig til at tage og føle på, når du bevæger dig rundt i katakomberne under tribunerne. Dertil er De Kuip kendt for de berømte projektørlys eller floodlights, der rejser sig over den cirkulære arenas tage. De Kuip er derfor et must see stadion – ikke bare i Holland, men i hele verden. Desværre bliver De Kuip meget snart fortid, så det er med at opleve det inden det er for sent.

De 3 store fodboldklubber

Kampene i Holland er spredt godt ud over hele weekenden fra fredag aften til søndag aften, hvilket betyder, at man sagtens kan komme forbi i hvert fald en af klubberne i den hollandske trekløver; Ajax Amsterdam, PSV Eindhoven og Feyenoord, men samtidig også besøge andre interessante steder som ADO den Haag, Utrecht eller det helt specielle De Koel i Venlo? Trekløveren af Ajax, PSV og Feyenoord har vundet stort set alle hollandske mesterskaber, og fælles for de tre er, at de har over 100 års historie i bagagen.

Ajax Amsterdam blev grundlagt i 1900 og har gennem tiden vundet 34 hollandske mesterskaber og seks europæiske titler. Det gør klubben til den mest vindende i hollandsk fodbold. Siden 1996 har Ajax spillet på Johan Cruyff Arena (tidligere Amsterdam Arena), men før det, har klubben rykket lidt rundt. Det hele startede i 1911 på Het Houten Stadion, som betyder træstadion og siden rykkede klubben til det olympiske stadion i nogle år og derefter videre til De Meer Stadion, der var klubbens hjemmebane frem til 1996. De største fangrupperinger er VAK 410 og F-Side, som styrer tribunerne når Ajax spiller.

I 1908 så Feyenoord dagens lys i Rotterdam, og siden er det blevet til 15 mesterskaber, og klubben har også en UEFA Cup og en Champions League-titel at bryste sig med. Man kan ikke sige Feyenoord uden også at sige De Kuip. Den ikoniske hjemmebane er et af de helt unikke stadions i Europa. Desværre ser det ud til at De Kuip snart må lade livet til fordel for et mere moderne stadion, selvom næsten alle klubbens fans kæmper imod nedrivningen af det ikoniske fodboldstadion. De Kuip er Feyenoord og Feyenoord er De Kuip. Klubbens fankultur er utrolig stærk, og derfor fyldes de 50.000 tilskuerpladser til stort set alle kampe. De mest passionerede fans er samlet under navnet Het Legion og sørger for, at der altid er en vild stemning.

Den ”yngste” i trekløveren er PSV Eindhoven, som blev grundlagt i 1913. Det hele startede på Phillips-fabrikken, som et firmahold for virksomhedens ansatte – deraf navnet Philips Sport Vereniging (Phillips sportsforening). Igennem tiden har klubben vunder over 20 mesterskaber, og ligesom Ajax og Feyenoord har også PSV løftet UEFA Cuppen og Champions League-pokalen. Siden 1913 har klubben haft hjemme på Phillips Stadion. Tribunerne er blevet renoveret et hav af gange, men kridtstregerne og græsarealet netop her, har alle dage været hjemsted for PSV Eindhoven.

Pre-match

Den hollandske fankultur er inspireret af den britiske. I dag byder en hollandsk pre-match på god stemning ved fyldte pubber i stadionområdet i timerne op til kick-off. På kampdagen kan man i alle byerne mærke, hvordan det sitrer før kampstart. Hjemmeholdets Trøjer og klubbernes flag pryder gadebilledet, og skal du se hollandsk fodbold, bør du få hele optakten med til kampen. Ankom i god tid, brug timerne op til kampen på at gå rundt og fornem, hvordan det stille og roligt begynder at summe når kick-off nærmer sig.

De hollandske derbyer

Holland byder selvfølgelig også på vilde derbyer. Det mest kendte nok er Die Klassieker mellem Ajax og Feyenoord, men der er uhyggelig mange gode opgør, som der er stor passion omkring:

 • Die Klassiker / Feyenoord – Ajax Amsterdam
 • Derby van het Noorden / Heerenveen – Groningen
 • IJsselderby / PEC Zwolle – Go Ahead Eagles
 • Rotterdam derby / Feyennoord – Excelsior – Sparta Rotterdam
 • Twentse derby / FC Twente – Heracles Almero
 • Brabantse derby / Willem II – NAC Breda
 • Gelderse derby / Vitesse Arnhem – N.E.C Nijmegen
 • Spakenburg derby / IJsselmeervogels – SV Spakenburg (et lille men specielt derby)

Holland er et undervurderet fodboldland at rejse i, men du kan se utroligt mange kampe på en weekend og passionen omkring klubberne mangler bestemt ikke. Vil du have det fulde udbytte på en rejse til fodbold i Holland, så kan du se alle vores grupperejser her. Vi tilbyder også skræddersyede rejser til grupper og firmaer – læs mere her.

Holland er et af de bedste lande at Groundhoppe i. Landet er så småt, at vi har ikke kun har valgt en by som normalt, men at vi simpelthen kalder det Groundhopping Holland. Forbindelserne mellem de store byer som Rotterdam, Amsterdam og Eindhoven er virkelig gode og der er kun omkring 1 times transporttid mellem dem.

I Holland ligger kampene også meget spredt ud over hele weekenden. Fredag aften er der altid mange kampe i næstbedste række, og i løbet af weekenden er kampene spredt ud på forskellige tidspunker både lørdag og Søndag. Det gør, at når vi drager til Holland, så når vi minimum 3 kampe, og er vi heldige kan det komme helt op på 4-5 kampe.

I Holland er der en stærk fodboldkultur, og fankulturen er helt sin egen. Fankulturen er meget Britisk inspireret, men Ultras kulturen har også vundet frem de seneste år. Det gør, at der kan være kæmpe forskel på tribunekulturen fra klub til klub, og det er ikke i mange lande, hvor du kan opleve dette. Vi kender alle stor klubberne Feyenoord, Ajax og PSV. Men fodboldkulturen er meget meget andet end bare de the big three. Du har NAC Breda, Heerenveen, Utrecht, De Graafschap, Nijmegen og vi kunne blive ved, der findes mange store oplevelser også i disse mindre klubber.

Stadionmæssigt er der også masser at komme efter. Ligefra det ikoniske og historiske De Kuip til det moderne Johan Cruyff Arena (Amsterdam Arena). Men der findes virkelig også mange mindre stadion perler i Holland, som det specielle De Kool i Venlo – Det er virkelig unikt.

Holland er lille land geografisk, men et kæmpe fodboldland og så er det ikke helt skidt at der findes masser af restauranter og gode barer når sulten og tørsten skal stilles.

Tag med på Groundhopping i Holland hvis du vil have en weekend pakket med fodbold – der bliver fart på.

De store klubber i Holland

Feyenoord

Feyenoord Rotterdam blev grundlagt i 1908 og er en af Hollands mest vindende klubber. Klubben har vundet det Hollandske mesterskab 15 gange, pokalturneringen 13 gange, European cup (Champions League) 1 gang og UEFA Cuppen 2 gange. Det er altså godt fyldt op i pokalskabet hos Feyenoord. De Kuip som er et  af de mest ikonikse stadions i Europa, er Feyenoords hjemmebane. De Kuip åbnede i 1937 og den dag i dag har stadion plads til mere end 51.000 tilskuere. De Kuip er mere eller mindre fyldt til alle Feyennords hjemmekampe og de mest hardcore fans bag mål plejer at sørge for at der er gang i De Kuip. Det Hollandske landshold har spillet mere end 150 Landskampe på stadion, og i 1963 mødtes Tottenham og Atletico Madrid i Cup Winners Cup finalen på De Kuip. De Kuip var også et Euro 2000 stadion. På de Kuip finder du masser af sjæl og historie og du mærker virkelig fansnes kærlighed til dette stadion. Planerne er at det snart skal jæbnes med jorden, så det er med at få oplevet De Kuip inden det er for sent.

De Klassieker - Feyenoord vs. Ajax bag målet
De Klassieker - Feyenoord vs. Ajax bag målet

Feyenoord

Feyenoord Rotterdam blev grundlagt i 1908 og er en af Hollands mest vindende klubber. Klubben har vundet det Hollandske mesterskab 15 gange, pokalturneringen 13 gange, European cup (Champions League) 1 gang og UEFA Cuppen 2 gange. Det er altså godt fyldt op i pokalskabet hos Feyenoord. De Kuip som er et  af de mest ikonikse stadions i Europa, er Feyenoords hjemmebane. De Kuip åbnede i 1937 og den dag i dag har stadion plads til mere end 51.000 tilskuere. De Kuip er mere eller mindre fyldt til alle Feyennords hjemmekampe og de mest hardcore fans bag mål plejer at sørge for at der er gang i De Kuip. Det Hollandske landshold har spillet mere end 150 Landskampe på stadion, og i 1963 mødtes Tottenham og Atletico Madrid i Cup Winners Cup finalen på De Kuip. De Kuip var også et Euro 2000 stadion. På de Kuip finder du masser af sjæl og historie og du mærker virkelig fansnes kærlighed til dette stadion. Planerne er at det snart skal jæbnes med jorden, så det er med at få oplevet De Kuip inden det er for sent.

Ajax Amsterdam

Ajax Amsterdam er grundlagt i år 1900 og er Hollands mest vindende klub. 34 Mesterskaber, 19 pokaltitler, 4 gange vinder af European Cup/Champions League og og en UEFA cup sejr. Klubben er fra Amsterdam, men har fans i hele Holland og mange steder i Europa. Frem til 1996 spillede klubben på det mindre Het Houten Stadion, men store Europæiske kampe blev ofte rykket til det Olympiske stadion grundet Het Houten ikke var tidsvarende. Det moderene Johan Cruyff Arena (Amsterdam Arena) rykkede klubben ind på i 1996. Johan Cruyff er det største og mest moderne fodboldstadion i Holland. I dag er der plads til knap 55.000 tilskuere. Johan Cruyff Arena har lagt græs til mange helt store kampe, i 1998 spillede Real Madrid –  Juventus her i Champions League finalen, i 2013 Mødtes Chelsea og Benfica i UEFA Cup finalen og så var det Johan Cruyff Arena også et EURO 2000 stadion.

Ajax Amsterdam

Ajax Amsterdam er grundlagt i år 1900 og er Hollands mest vindende klub. 34 Mesterskaber, 19 pokaltitler, 4 gange vinder af European Cup/Champions League og og en UEFA cup sejr. Klubben er fra Amsterdam, men har fans i hele Holland og mange steder i Europa. Frem til 1996 spillede klubben på det mindre Het Houten Stadion, men store Europæiske kampe blev ofte rykket til det Olympiske stadion grundet Het Houten ikke var tidsvarende. Det moderene Johan Cruyff Arena (Amsterdam Arena) rykkede klubben ind på i 1996. Johan Cruyff er det største og mest moderne fodboldstadion i Holland. I dag er der plads til knap 55.000 tilskuere. Johan Cruyff Arena har lagt græs til mange helt store kampe, i 1998 spillede Real Madrid –  Juventus her i Champions League finalen, i 2013 Mødtes Chelsea og Benfica i UEFA Cup finalen og så var det Johan Cruyff Arena også et EURO 2000 stadion.

PSV Eindhoven

PSV Eindhoven eller Phillips Sport Vereniging som klubber hedder blev grundlagt i 1913 af medarbejder hos Phillips. Klubben har vundet det Hollandske mesterskab 24 gange, pokalturneringen 9 gange, European Cup/Champions League 1 gang og Uefa Cuppen 1 gang. Klubben har siden den blev grundlagt haft hjemmebane på Phillips Stadion som åbende i 1910. Sidehen er stadion dog blevet renoveret masser af gange og i dag har det en kapacitet på ca. 35.000 tilskuere. Eindhoven er ikke verdens største by og du kan gå fra byens centrum og til stadion på ca. 20 min. Phillips Stadion var også et EURO 2000 stadion og her at Portugal slog England 3-2 i gruppespillet.

PSV Eindhoven

PSV Eindhoven eller Phillips Sport Vereniging som klubber hedder blev grundlagt i 1913 af medarbejder hos Phillips. Klubben har vundet det Hollandske mesterskab 24 gange, pokalturneringen 9 gange, European Cup/Champions League 1 gang og Uefa Cuppen 1 gang. Klubben har siden den blev grundlagt haft hjemmebane på Phillips Stadion som åbende i 1910. Sidehen er stadion dog blevet renoveret masser af gange og i dag har det en kapacitet på ca. 35.000 tilskuere. Eindhoven er ikke verdens største by og du kan gå fra byens centrum og til stadion på ca. 20 min. Phillips Stadion var også et EURO 2000 stadion og her at Portugal slog England 3-2 i gruppespillet.

Vores fodboldrejser til Holland inkluderer (som minimum) altid

 • Billet til én eller flere kampe i Holland.

 • Overnatninger på 3-4 stjernede hoteller

 • Morgenbuffet på hotel (tilkøb)

 • Groundhoppingtours guide på hele turen (kun på grupperejser)

Fly er ikke inkluderet

Vores fodboldrejser til Holland er altid uden fly. Med alle de forskellige flyselskaber og flyafgange, der flyver til og fra Holland, er det vores erfaring at det er bedst, at man selv booker. Det giver en større frihed til den enkelte, og på den måde bestemmer man også selv, om hvornår man ankommer og tager afsted igen, samt hvor man tager afsted fra og rejser hen efterfølgende.