fbpx
Loading...
Fodboldrejser Beograd2021-08-27T10:25:02+02:00

Fodboldrejser til Beograd

Beograd kaldes også Balkans hovedstad. En imponerende by, som har gennemgået en vanvittig udvikling igennem de seneste 2 årtier. Går du i dag en tur ned igennem hovedstrøget Knez Mihailova, oplever du det moderne Beograd og sidegaderne er fyldte med lækre cafeer og barer. Men hele Beograd er heldigvis ikke begyndt at ligne alle de andre strøg rundt om i Europa. Slår du et smut ned i det gamle Boheme kvarter Skadarlija, oplever du gamle brostens belagte gader, med traditionelle serbiske restauranter, små lokale barer og den ægte Balkan-stemning.

Hele historien på Balkan er værd at høre om, derfor plejer vi også at have en guidet byvandring en formiddag, for at få hele historien med, om de historiske bygninger fra krigen og serbernes syn på det hele.

Beograd er en inspirerende hovedstad på alle måder, og det serbiske folk er virkelig gæstfrie overfor turister, som kommer for at opleve deres by og høre deres fortælling. Derfor er fodboldrejser til Beograd, også meget mere end “bare” fodbold.

Aktuelle fodboldrejser til Beograd

 • The Eternal Derby: Røde Stjerne – Partizan Beograd

  25/02 – 28/02 – 2022

  Oplev og Røde Stjerne – Partizan Beograd i et af de største og vildeste derby’s. Vi gentager selvfølgelig den store succes, og tager til Beograd for, at opleve måske det største lokalopgør tribunemæssigt i hele Europa.

   

 • Udsolgt/Venteliste

  Den store derby rundrejse

  17/09 – 27/09 – 2021

  Forbered dig på den mest vanvittige derby-rundrejse til dags dato med start i Beograd, videre til Sarajevo, inden vi slutter af i Budapest!

 • The Eternal Derby: Røde Stjerne – Partizan Beograd

  25/02 – 28/02 – 2022

  Oplev og Røde Stjerne – Partizan Beograd i et af de største og vildeste derby’s. Vi gentager selvfølgelig den store succes, og tager til Beograd for, at opleve måske det største lokalopgør tribunemæssigt i hele Europa.

   

 • Udsolgt/Venteliste

  The Eternal Derby: Partizan Beograd – Røde Stjerne

  17/09 – 20/09 – 2021

  Hold på hat og briller – og forbered dig på et af de mest vanvittige og intense derby’s i Europa. Dette klassiske opgør er på toppen af listen blandt alle groundhoppere!

Fodboldhovedstaden

Beograd er samtidig også Serbiens hovedstad hvad angår fodbolden. Du har de to mastodonter i Serbisk fodbold; FK Partzan Beograd og Røde Stjerne. Men udover disse to klubber, har du en masser af andre klubber med fantastiske old-school balkan stadions. Du har bl.a. Zenum, OFK Beograd og FK Obilic i Beograd området.

Udover disse klubber med de tradionsrige Balkan stadions, finder du også klubben FK Vozdovac, som nok har et er verdens mest specielle stadions. Stadionet er placeret oven på et indkøbscenter og for at komme ind, skal du ned i parkeringskælderen og op med elevatoren til taget. Det er meget, meget mystisk og samtidig unikt.

Når vi er på Groundhopping i Serbien, er vi ikke blege for at rejse lidt rundt i landet. I februar 2020 fodboldrejse til Beograd, havde vi road trip til Novi Sad den ene dag, for at se bold i den næstbedste række på Karađorđe Stadium, som er Serbiens tredje største stadion.

The Eternal Derby

Vi har altid rejser til The Eternal Derby mellem FK Partizan Beograd og Røde Stjerne. Dette derby er ikke rigtig kendt for spillet på banen, som sjældent er opsigtvækkende. Til gengæld er det berygtet for tribunerne, som er i verdens klasse, med massevis af pyroteknik, der er smuglet ind gennem indgangene. Rådhuspladsen i København nytårsaften, kan ikke imponere en, når du først har oplevet dette.

Klubbernes stadion ligger i fugleflugt kun 200 meter fra hinanden og er et af de tætteste lokalopgør i Europa.

Tag med til Serbien og Beograd, hvor du går op i historie, fodboldkultur og fankultur. Hvis du gerne vil se god fodbold, så er det ikke Serbien du skal tage med til.

OBS! Aldersgrænsen for deltagelse på disse ture er 25 år.

Fodboldklubber i Beograd

I Serbien lever og ånder de for deres klubber. En klub i Serbien er oftest meget mere end bare et fodboldhold, derfor oplever man også meget fanatiske fans til basketball, håndbold og sågar vandpolo. Så måske vi også ender til Basketball en dag dernede, hvis vi ikke kan finde en fodboldkamp.

Røde Stjerne

Røde stjerne eller Crvena zvezda som klubben hedder på Serbisk, er en kæmpe klub. Klubben blev grundlagt i 1945 som efterfølger af klubben FK Jugoslavija.
Hvad mange glemmer, er at klubben var en af de helt store europæiske klubber 90’erne, hvor klubben vandt Champions League i 90/91, efter en sejr over Marseille i Bari. Klubben har været dominerende i Jugoslavien og senere i Serbisk fodbold. Det er her blevet til samlet 30 mesterskaber og 24 pokaltitler. Så når vi besøger museet på stadion er der lidt pokaler at kigge på.
Stadion Rajko Mitic er klubbens hjemmebane og har været det siden klubben blev grundlagt. Det er samtidigt Serbiens største stadion med plads til hele 55.000 tilskuere.
Her er snak om et ægte ovalt Balkan stadion med løbebane. Den ene sidde er højere end den anden og er du på den høje langside, har du en fantastisk udsigt udover byen.

Rajko Mitic stadium er også kendt for sin berygtede spillertunnel. Spillerne klæder om i nogle barakker ude bag stadion, og for at komme ind på stadion skal de igennem en 100 meter underjordisk tunnel. Lige inden de træder op på banen, passere de direkte igennem de mest hardcore fans fra Røde stjerne – nemlig Delije. Der er kun nogle stål låger til, alt holde fans og spillere adskilt og det betyder at det regner ind med ukvemsord, spytklatter osv. Når rivalerne for Partizan kigger forbi til The Ethernal Derby

FK Partizan Beograd

FK Partizan Beograd er som sine rivaler Røde stjerne også grundlagt i 1945.

Klubben har ikke nogen europæisk titel, men et imponerende antal lokale pokaler; 27 mesterskaber og 16 pokaltitler er det blevet til igennem tiden.
Partizan stadium ligger 45 min gang fra centrum og kun 200 meter fra Stadion Rajko Mitic.

Stadion åbnede i 1951 og er sidenhen blevet renoveret en del gange. Det betyder bestemt ikke at det er blevet til et moderne stadion. Nej, vi har at gøre med et ægte old-school Balkan stadion, med gamle slidte tribuner, toiletter som aldrig har set en toiletbørste, boder der er ved at falde sammen og nogle få loger, som bestemt ikke er pragende.

Men på trods af dette så når du besøger Partizan stadion kan du dufte sjælen, stoltheden og kærligheden fra tribunerne. Tag ikke fejl, dette er stadion det emmer af storhed og historie og ren fodboldromantik.

Når lokal rivalerne fra Røde Stjerne kommer forbi, er Partizan Stadion altid fyldt til bristepunktet og grundet stadions størrelse er den en vanvittig intens oplevelse, hvor langsiderne ikke er for børn. Selvom de mest hardcore fans står bagmålet, så er man ikke i tvivl om at folkene på langsiden mener det. Her er ikke mange folk i jakkesæt og på fribilletter. Det er folk med en kæmpe kærlighed til klubben, der befinder sig her.

Fodboldrejse til Beograd: FK Partizan Beograd fans til The Eternal Derby

Et typisk program for fodboldrejser til Beograd ser sådan ud

Programmet starter næsten altid med, at alle mand mødes på hotellet, på en restaurant, eller på en pub/bar/restaurant. Her vil man få baggrundsviden om klubben, historien og lokalområdet. Fortalt af én af vores guider, eller én med indgående kendskab til klubben.

Vores fodboldrejser til Beograd kommer man til med fly som man selv booker. Vores erfaring siger os at det er bedst, at man selv booker. Det giver en større frihed til den enkelte, og på den måde bestemmer man også selv, om man vil komme en dag tidligere eller afrejse en dag senere.

Prisen for en fodboldtur inkluderer altid

 • Fodboldbilletter til The Eternal Derby samt potentiel andre fodboldkampe

 • Overnatninger på 3-4 stjernede hoteller, centralt placeret i Beograd.

 • Morgenbuffet på hotellet

 • Groundhoppingtours guide på hele turen

Guide på turen

Vores guider er typisk én, der kender klubben, byen Beograd eller bare har erfaringen fra utallige rejser på fodboldstadions rundt omkring i verden. Én der kan dele ud af sin viden, passion og glæde ved fodbolden. Guiden sørger også for, at alle kan nyde den fulde oplevelse, introducere de små perler i lokalområdet og øse ud af en stor portion lokalkendskab. Så alle turistfælderne bliver undgået. Med andre ord får mand den ægte lokal-fan-oplevelse, og er garanteret en fantastisk fodboldrejse til Beograd.

Fodbold er for os nemlig meget mere end 22 spillere på banen, og det er dét, vi ønsker at give videre til vores rejsende. Til fodboldoplevelser i Beograd og andre steder i verden. Se alle vores fodboldrejser her.

Andre fodboldrejse destinationer:

Go to Top