Fodboldrejser til Grækenland

Græsk fodbold er nok ikke kendt som det bedste fodbold der spilles i Europa. Men hvad de måske ikke har på banen, pånær da de overraskende vandt EM i 2004 i Portugal, har de på tribunerne, i gaderne, på præsidentkontorerne og så videre. Græsk fodbold har nærmest altid været omringet af skandaler og fans der har sat sine egne regler. Fra præsidenter der har stormet banen med en pistol hånden, til kampe der fra tid til anden bliver spillet uden tilskuere, på grund af diverse lovovertrædelser. Det kunne lyde som et kaos uden lige, men landet er også kendt for dets køkken, skønne klima og en masse dejlige øer. Klubberne i de bedste rækker er placeret over hele landet, ligefra Kavala og Thessaloniki i nord, til Athen i syd og klubber på ferieøerne Kreta og Rhodos.

Se en oversigt over fodboldklubber i Athen her

Fodboldklubber i Thessaloniki

Aris Thessaloniki

Aris Thessaloniki blev stiftet tilbage i 1914, i den nord-græske by Thessaloniki, som ligger i regionen Centralmakedonien, og samtidig er den næst-største by i Grækenland, efter hovedstaden Athen. Klubbens farver har altid været gule/gyldne og sort, som er en reference til deres ophav i Makedonsk kultur og den byzantinske arv i Thessaloniki. Klubnavnet Aris er opkaldt efter den gamle krigsgud Ares, og logoet er også et portræt af guden. Hjemmebanen, Kleanthis Vikelidis Stadion er en af de mest stemningsfyldte hjemmebaner i ligaen – især når lokalrivalerne fra PAOK kommer på besøg.

PAOK Thessaloniki

PAOK Thessaloniki, en klub stiftet tilbage i 1926 af flytninge fra Konstantinopel, er idag en af de mest populære klubber i Grækenland. De vandt senest den græske liga tilbage i 2019, og har flere gange deltaget i europæiske gruppespil. Der hjemmebane, Toumba, er lidt ligesom Aris’s hjemmebane en af de mest stemningsfyldte stadions i Grækenland. Det er der også flere danske klubber der kan skrive under på.

Typisk program for vores fodboldrejser til Grækenland ser sådan ud

Vi mødes på hotellet, hvor man bliver briefet om hele turen. Herefter går vi ud og spiser på en restaurant eller lignende. Programmet vil være fyldt med fodboldviden, hvor man får baggrundsviden om klubben, historien og lokalområdet. Fortalt af én af vores guider, eller en med indgående kendskab til klubben(erne).

Fodboldrejser til Grækenland for at se græsk fodbold

Vores fodboldrejser til Grækenland er altid uden fly. Med alle de forskellige flyselskaber og flyafgange, der flyver til og fra Grækenland, er det vores erfaring at det er bedst, at man selv booker. Det giver en større frihed til den enkelte, og på den måde bestemmer man også selv, om hvornår man ankommer og tager afsted igen.

Prisen for en fodboldrejse inkluderer (som minimum) altid

  • Fodboldbilletter i til kampe i Athen og/eller Thessaloniki

  • Overnatninger på 3-4 stjernede hoteller, centralt placeret i byerne vi besøger.

  • Morgenbuffet på hotellet

  • Groundhoppingtours guide på hele turen

Guide på turen

Vores guider er typisk én eller i dette tilfælde på denne fodboldrejse til Grækenland, en der kender klubben, landet eller bare har erfaringen fra utallige rejser på fodboldstadions rundt omkring i verden. Nogen der kan dele ud af sin viden, passion og glæde ved fodbolden. Guider(ne) sørger også for, at alle kan nyde den fulde oplevelse, introducere de små perler i lokalområdet og øse ud af en stor portion lokalkendskab. Så turistfælderne bliver undgået. Med andre ord får mand den ægte lokal-fan-oplevelse, og er garanteret for en fantastisk fodboldrejse til Grækenland.

Fodbold er for os nemlig meget mere end 22 spillere på banen, og det er dét, vi ønsker at give videre til vores rejsende. Se alle vores fodboldrejser her.