Fodbold i Grækenland

Græsk fodbold er nok ikke kendt som det bedste fodbold der spilles i Europa. Men hvad de måske ikke har på banen, pånær da de overraskende vandt EM i 2004 i Portugal, har de på tribunerne, i gaderne, på præsidentkontorerne og så videre. Græsk fodbold har nærmest altid været omringet af skandaler og fans der har sat sine egne regler. Fra præsidenter der har stormet banen med en pistol hånden, til kampe der fra tid til anden bliver spillet uden tilskuere, på grund af diverse lovovertrædelser. Det kunne lyde som et kaos uden lige, men landet er også kendt for dets køkken, skønne klima og en masse dejlige øer. Klubberne i de bedste rækker er placeret over hele landet, ligefra Kavala og Thessaloniki i nord, til Athen i syd og klubber på ferieøerne Kreta og Rhodos.

Vores fodboldrejser til Grækenland

  • Fodboldrejser til Athen

    Oplev den vilde græske fodboldkultur, og besøg AEK Athen på Agia Sophia Stadium. De er verdensmestre i pyroteknik dernede, og det er de glade for. Stemningen er altid voldsom, især når Athen klubberne møder hinanden indbyrdes til de vilde derbys. Det er crazy!

Aris Thessaloniki

Aris Thessaloniki blev stiftet tilbage i 1914, i den nord-græske by Thessaloniki, som ligger i regionen Centralmakedonien, og samtidig er den næst-største by i Grækenland, efter hovedstaden Athen. Klubbens farver har altid været gule/gyldne og sort, som er en reference til deres ophav i Makedonsk kultur og den byzantinske arv i Thessaloniki. Klubnavnet Aris er opkaldt efter den gamle krigsgud Ares, og logoet er også et portræt af guden. Hjemmebanen, Kleanthis Vikelidis Stadion er en af de mest stemningsfyldte hjemmebaner i ligaen – især når lokalrivalerne fra PAOK kommer på besøg.

PAOK Thessaloniki

PAOK Thessaloniki, en klub stiftet tilbage i 1926 af flytninge fra Konstantinopel, er idag en af de mest populære klubber i Grækenland. De vandt senest den græske liga tilbage i 2019, og har flere gange deltaget i europæiske gruppespil. Der hjemmebane, Toumba, er lidt ligesom Aris’s hjemmebane en af de mest stemningsfyldte stadions i Grækenland. Det er der også flere danske klubber der kan skrive under på.

Vores fodboldrejser til Grækenland inkluderer (som minimum) altid

  • Billet til én eller flere kampe i Grækenland.

  • Overnatninger på 3-4 stjernede hoteller

  • Morgenbuffet på hotel (tilkøb)

  • Groundhoppingtours guide på hele turen (kun på grupperejser)

Fly er ikke inkluderet

Vores fodboldrejser til Grækenland er altid uden fly. Med alle de forskellige flyselskaber og flyafgange, der flyver til og fra Grækenland, er det vores erfaring at det er bedst, at man selv booker. Det giver en større frihed til den enkelte, og på den måde bestemmer man også selv, om hvornår man ankommer og tager afsted igen, samt hvor man tager afsted fra og rejser hen efterfølgende.