fbpx
Fodboldrejser til Tjekkiet2023-11-28T23:32:22+01:00

Fodbold i Tjekkiet

Tjekkiet og tjekkisk fodbold er nok ikke det der får de fleste klokker til at ringe. Mange har nok rejst til Prag på storbyweekender, for at nyde hovedstadens mad, drikke og kultur, som for os danskere er i den gode ende rent prismæssigt. Tjekkiet var en del af Tjekkoslovakiet, og blev selvstændigt tilbage i 1993. Landsholdet har nydt pæn succes, trods landets størrelse – sølv med EM i 1996, og en semifinaleplads ved EM i 2004. Spillere som Pavel Nedved, Petr Cech, Tomas Rosicky, Milan Baros, Karel Poborsky og Vladimir Smicer er alle spillere som er slået igennem i den hjemlige liga, for derefter at dominere i udenlandske storklubber efterfølgende, i både Italien, England, Frankrig og Portugal.

Vores fodboldrejser til Tjekkiet

 • Slavia Prag – Sparta Prag

  2024-2025

  Oplev det største opgør i Tjekkiet i derbyet imellem Slavia Prag – Sparta Prag på det intime Fortuna Arena i Prag. Stemningen skal nok blive intens, når de 20.000 tilskuere fra Slavia tager imod de evige rivaler fra Sparta. Et derby der blev spillet første gang i 1896!

 • Fodboldrejser til Prag

  Gå på opdagelse i magiske Prag og oplev den tjekkiske tribunekultur. Glæd dig til charmerende stadion-perler, kolde pivos og priser hvor alle kan være med. Prag er en meget kulinarisk by og flot by, hvor priserne er til at betale.

Fodboldklubber i resten af Tjekkiet

Viktoria Plzen

Viktoria Plzen er en klub fra Tjekkiets fjerdestørste by, og vel nok den mest succesfulde klub i landet, hvis man ser bort fra de to hovedstadsklubber, Sparta og Slavia Prag. Plzen ligger i det vestlige Tjekkiet, ca. 50 km fra grænsen til nabolandet Tyskland. Udover fodboldklubben er byen mest kendt for – du gættede rigtigt – pilsner. Alene den grund er vel nok til at man besøge byen, både for at smage på den lokale øl, men også se fodboldklubben. Klubben vandt sit første mesterskab i 2011, hvor man samtidig fejrede sit 100 års jubilæum. Siden da er det blevet til hele 5 mesterskaber, så de har bestemt været dominerende i Tjekkiet de seneste årti. Klubben spiller deres hjemmekampe på Doosan Arena, med plads til knap 12.000 tilskuere. Det relativt lille og intime stadion, betyder også at der ofte er godt fuldt på tribunerne, når Viktoria Plzen går på banen i den Tjekkiske liga, og når de spiller Europæisk fodbold.

Sigma Olomuc

Sigma Olomouc kommer fra byen Olomouc som er en af de største byer i det østlige Tjekkiet, tæt på grænsen til Polen. Klubben i de blå-hvide farver blev stiftet tilbage i 1919, og fejrede dermed deres 100 års jubilæum få år tilbage. Klubbens eneste trofæer siden oprettelsen af den tjekkiske liga i 1993 er pokalturneringen, som de vandt tilbage i 2012, efter at havde tabt finalen året forinden. De har også vundet den næstbedste række i Tjekkiet to gange, da de var nede og vende i både 2014-2015 sæsonen og 2016-2017 sæsonen. Deres seneste europæiske kampagne sluttede med et samlet nederlag til Europe League specialisterne fra Sevilla, hvor man tabte samlet 0-4 i playoff runden til Europa League gruppespillet. De spiller deres kampe på Andruv Stadion, som med deres stejle (og høje) endetribune bag det ene mål, gør det specielt.

Slovacko

FC Slovacko kommer fra den lille by Uherske Hradiste, tæt på den Slovakiske grænse. Klubben blev stiftet tilbage i 1927, og kan dermed snart fejre sit 100 års jubilæum. Den timing er god, da klubben har været på en opadgående kurve de sidste 10 års tid, hvor det er blevet til et par placeringer i subtoppen af ligaen, samt en pokaltitel i 2022. Det har samtidig betydet at klubben deltog i deres første europæiske gruppespil i efteråret 2022, hvor de dog endte sidst med 5 point i gruppen, hvor modstandere som Partizan Beograd, FC Köln og Nice kom forbi. De spiller deres hjemmekampe på det mundrette Mestsky fotbalovy stadion Miroslava Valenty, med plads til lidt over 8.000 tilskuere.

Jablonec

Jablonec kommer fra den nordtjekkiske by Jablonec nad Nisou, og har spillet i den bedste tjekkiske række siden 1994. De har i mange år været et subtophold i Tjekkiet, hvilket en enkelt sølvmedalje, en håndfuld bronzemedaljer og intet mindre end 8 pokalfinaledeltagelser siden 1993 vidner om. Grundet den store succes i pokalturneringen har Jablonec også spillet en del europæiske kampe. Det var dog først i efteråret 2021 at klubben endelig kom hele vejen til gruppespillet, nemlig i Conference League, hvor man endte nummer 3 i gruppen, som blandt andet indeholdt Randers FC, som man formåede at spille 2-2 med begge gange. De har et lille intimt stadion, Stadion Strelnice, med plads til ca. 6.000 tilskuere. Udover Jablonec spiller ungdomslandsholdende i Tjekkiet også nogen gange på det stadion.

Vores fodboldrejser til Tjekkiet inkluderer (som minimum) altid

 • Billet til én eller flere kampe i Tjekkiet.

 • Overnatninger på 3-4 stjernede hoteller

 • Morgenbuffet på hotel (tilkøb)

 • Groundhoppingtours guide på hele turen (kun på grupperejser)

Fly er ikke inkluderet

Vores fodboldrejser til Tjekkiet er altid uden fly. Med alle de forskellige flyselskaber og flyafgange, der flyver til og fra Tjekkiet, er det vores erfaring at det er bedst, at man selv booker. Det giver en større frihed til den enkelte, og på den måde bestemmer man også selv, om hvornår man ankommer og tager afsted igen, samt hvor man tager afsted fra og rejser hen efterfølgende.

Titel

Go to Top