Fodbold i Rom

Den Italienske hovedstad er en af de mest besøgte byer i Europa, og det er ikke uden grund. Colosseum, Peterskirken, Den Spanske Trappe er noget der trækker folk til Rom. Det milde klima og den fantastiske italienske mad, giver lidt krydderi til din Groundhopping-oplevelse i Rom. Rom har samtidigt et af de mest ikoniske stadions i Europa. Stadio Olimpico som ligger helt ud til Tiberen, og er et af de mest kendte stadions i Europa og et stadion, som har afholdt en del af store europæiske finaler.

De to store klubber AS Roma og SS Lazio har begge hjemmebane her. Når Derby della Capitale løber af stablen, er det nord mod syd og et opgør der handler om meget mere end de 90 minutter på banen.

Vores fodboldrejser til Rom

Groundhopping i Rom

Der er et udtryk der hedder ‘Alle veje fører til Rom’ – det giver god mening – infrastrukturen i Italien er super, med busser, toge og fly til billig penge rundt omkring i landet. Det fantastiske klima, den vidunderlige mad og det venlige folk gør Italien om Rom til en klasse destination. Grundet den gode infrastruktur er det bestemt muligt at tage dagsture ud fra Rom, til andre fantastiske byer som Perguia, Firenze eller Napoli.

I Rom finder man, udover de to store Lazio og Rom, også mindre fodboldklubber som er værd at besøge. Blandt andet Trastevere Calcio, fra bydelen af samme navn. Det er en super hyggelig bydel med små brostensbelagte gader og hyggelig atmosfære. Klubben spiller på det hyggeligt

I Rom finder du også et par mindre klubber, som bestemt at værd at besøge. Der er blandt andet Trastevere Calcio, som kommer fra bydelen Trastevere som folk kalder det gamle Rom. De spiller på det hyggelige Trastevere Stadium.

Stadio Olimpico

Stadio Olimpico ligger i det nordlige Rom helt ud til Tiberen. Stadion blev grundlagt i 1937 under navnet Stadio dei Cipressi. I 1953 blev det renoveret og udvidet til en kapacitet på 100.000. Samtidig skiftede stadion navn til Stadio dei Centomila. I 1960 op til OL, blev stadion igen renoveret og der kom tag på stadion. Siden OL i 1960 har stadion heddet Stadio Olimpico.

Dette Ikoniske stadion har huset både Champions League finaler og Uefa cup finaler. Olimpico blev også brugt som EM-stadion i 1980 og som VM-stadion i 1990.
Både SS Lazio og AS Roma har hjemmebane på Stadio Olimpico og tørner sammen i et af Europas største derbyer, nemlig Derby della Capitale.
Udeholdet til disse kampe har 20.000 tilskuere på plads og det giver en fantastisk kamp på tribunerne både visuelt og på volumen.

På kampdagen ved Stadio Olimpico er det fantastisk, at sidde i solen på broen over Tiberen med en kold øl, og se hvordan der langsomt kommer flere og flere fans. De sidste par timer plejer at være elektriske, ude foran stadion med sange og krudt i gaderne.

Roma -Lazio. Derby della Capitale.

AS Roma

AS Roma er næsten 30 år yngre end sin rival SS Lazio, og blev grundlagt 1927. Klubben har igennem næsten 100 år, haft en omskiftelig tilværelse på forskellige stadions, men har siden 1953 haft hjemmebane på Stadio Olimpico. Inden da spillede klubben på Stadio Motovelodromo, Campo Testacico og Stadio Nazionale del PNF. AS Roma har vundet det Italienske mesterskab 3 gange og senest i 00/01 sæsonen. Coppa Italia pokalen har klubben hevet hjem hele 9 gange, senest i 07/08.

I centrum og den sydlige Rom mærker man virkelig, at flertallet af befolkningen holder med AS Roma og det ses også på farverne i gadebilledet. Du finder en del graffiti og vægmalerier i gaderne, og specielt Totti er en populær herre at lave portrætter af.

På sydtribunen på Stadio Olimpico (Curva Sud) er, hvor de mest hardcore AS Roma tilhængere holder til, og sørger for en god kulisse. En vanvittigt imponerende Curva og en af de største Curvaer i Europa. Når stemningen kører, er det en imponerende volume, der kommer for denne Curva.

Fodboldrejse Rom: Stadio Olimpico Derby delle Capitale

SS Lazio

SS Lazio blev grundlagt på en plads ved Timeren tilbage i 1900. Selvom Lazio er ældre end AS Roma, så bliver klubben kaldt lillebroren i Rom. Dette skyldes at AS Roma er den mest populære klub i Rom. Men SS Lazio har også en kæmpe fanskare, specielt i den nordlige del af Rom, hvor flertallet holder med Lazio.

Den nu lukkede Ultras gruppe Irriducibili, har igennem årene gjort Curva Nord til noget unikt i hele Europa. Det er primært grundet deres imponerende og spektakulære tifoer. I dag går Curvaen under navnet Ultras Lazio. Lazio har vundet det italienske mesterskab 2 gange, seneste i 99/00 sæsonen. Til gengæld har de hele 7 gange vundet den italienske pokaltitel, Coppa Italia.

Fodboldrejse Rom: Stadio Olimpico Derby delle Capitale

Vores fodboldrejser til Rom inkluderer (som minimum) altid

  • Billet til én eller flere kampe i Rom.

  • Overnatninger på 3-4 stjernede hoteller

  • Morgenbuffet på hotel (tilkøb)

  • Groundhoppingtours guide på hele turen (kun på grupperejser)

Fly er ikke inkluderet

Vores fodboldrejser til Rom er altid uden fly. Med alle de forskellige flyselskaber og flyafgange, der flyver til og fra Rom, er det vores erfaring at det er bedst, at man selv booker. Det giver en større frihed til den enkelte, og på den måde bestemmer man også selv, om hvornår man ankommer og tager afsted igen, samt hvor man tager afsted fra og rejser hen efterfølgende.