Fodboldrejser til Rom

Den Italienske hovedstad er en af de mest besøgte byer i Europa, og det er ikke uden grund. Colosseum, Peterskirken, Den Spanske Trappe er noget der trækker folk til Rom.

Det milde klima og den fantastiske italienske mad, giver lidt krydderi til din Groundhopping-oplevelse i Rom. Rom har samtidigt et af de mest ikoniske stadions i Europa. Stadio Olimpico som ligger helt ud til Timeren, og er et af de mest kendte stadions i Europa og et stadion, som har afholdt en del af store europæiske finaler.

De to store klubber AS Roma og SS Lazio har begge hjemmebane her. Når Derby della Capitale løber af stablen, er det nord mod syd og et opgør der handler om meget mere end de 90 minutter på banen.

Alle veje fører til Rom

Tag derfor med til Rom og nyd det fanstatiske klima, den vidunderlige mad, to kæmpe fodboldklubber. Derudover har man muligheden for at tage endags-afstikkere, til andre fantastiske italienske byer som Perugia eller Firenze.

Vi sørger altid for et stærkt program på vores fodboldrejser til Rom, som vil byde på masser af oplevelser både i og udenfor Rom.

Fodboldklubber og stadions i Rom

Vi elsker at besøge Rom og er altid på plads til de store lokalderbyer, som er et af de allerstørste derbyer i Europa. Rom er for os ikke den bedste Groundhopper by, men grundet den gode Italienske infrastruktur, er ikke meget rejsetid til mange af de andre store italienske byer.

Vi har blandt andet haft endags-afstikkere til Firenze og Perugia. for at få nye store oplevelser, og flere stadions på cv’et.
Derfor er Rom for os en fantastisk by at have base i, på vores Groundhopping ture, samtidig med at der er mange flyforbindelser til Rom.

I Rom finder du også et par mindre klubber, som bestemt at værd at besøge. Der er blandt andet Trastevere Calcio i Serie D, som kommer for bydelen Trastevere som folk kalder det gamle Rom. De spiller på det hyggelige Trastevere Stadium midt i Rom.

Stadio Olimpico

Stadio Olimpico ligger i det nordlige Rom helt ud til Tiberen. Stadion blev grundlagt i 1937 under navnet Stadio dei Cipressi. I 1953 blev det renoveret og udvidet til en kapacitet på 100.000. Samtidig skiftede stadion navn til Stadio dei Centomila. I 1960 op til OL, blev stadion igen renoveret og der kom tag på stadion. Siden OL i 1960 har stadion heddet Stadio Olimpico.

Dette Ikoniske stadion har huset både Champions League finaler og Uefa cup finaler. Olimpico blev også brugt som EM-stadion i 1980 og som VM-stadion i 1990.
Både SS Lazio og AS Roma har hjemmebane på Stadio Olimpico og tørner sammen i et af Europas største derbyer, nemlig Derby della Capitale.
Udeholdet til disse kampe har 20.000 tilskuere på plads og det giver en fantastisk kamp på tribunerne både visuelt og på volumen.

På kampdagen ved Stadio Olimpico er det fantastisk, at sidde i solen på broen over Tiberen med en kold øl, og se hvordan der langsomt kommer flere og flere fans. De sidste par timer plejer at være elektriske, ude foran stadion med sange og krudt i gaderne.

Roma -Lazio. Derby della Capitale.
Fodboldrejse Rom: Stadio Olimpico Derby delle Capitale

AS Roma

AS Roma er næsten 30 år yngre end sin rival SS Lazio, og blev grundlagt 1927. Klubben har igennem næsten 100 år, haft en omskiftelig tilværelse på forskellige stadions, men har siden 1953 haft hjemmebane på Stadio Olimpico. Inden da spillede klubben på Stadio Motovelodromo, Campo Testacico og Stadio Nazionale del PNF.

AS Roma har vundet det Italienske mesterskab 3 gange og senest i 00/01 sæsonen. Coppa Italia pokalen har klubben hevet hjem hele 9 gange, senest i 07/08.

I centrum og den sydlige Rom mærker man virkelig, at flertallet af befolkningen holder med AS Roma og det ses også på farverne i gadebilledet. Du finder en del graffiti og vægmalerier i gaderne, og specielt Totti er en populær herre at lave portrætter af.

På sydtribunen på Stadio Olimpico (Curva Sud) er, hvor de mest hardcore AS Roma tilhængere holder til, og sørger for en god kulisse. En vanvittigt imponerende Curva og en af de største Curvaer i Europa. Når stemningen kører, er det en imponerende volume, der kommer for denne Curva.

SS Lazio

SS Lazio blev grundlagt på en plads ved Timeren tilbage i 1900. Selvom Lazio er ældre end AS Roma, så bliver klubben kaldt lillebroren i Rom. Dette skyldes at AS Roma er den mest populære klub i Rom. Men SS Lazio har også en kæmpe fanskare, specielt i den nordlige del af Rom, hvor flertallet holder med Lazio.

Den nu lukkede Ultras gruppe Irriducibili, har igennem årene gjort Curva Nord til noget unikt i hele Europa. Det er primært grundet deres imponerende og spektakulære tifoer.
I dag går Curvaen under navnet Ultras Lazio.

Lazio har vundet det italienske mesterskab 2 gange, seneste i 99/00 sæsonen. Til gengæld har de hele 7 gange vundet den italienske pokaltitel, Coppa Italia.

Fodboldrejse Rom: Stadio Olimpico Derby delle Capitale

Et typisk program for fodboldrejser til Rom ser sådan ud

Programmet starter næsten altid med, at alle mand mødes på hotellet, på en restaurant, eller på en pub/bar/restaurant. Her vil man få baggrundsviden om klubben, historien og lokalområdet. Fortalt af én af vores guider, eller én med indgående kendskab til klubben.

Vores fodboldrejser til Rom kommer man til med fly som man selv booker. Vores erfaring siger os at det er bedst, at man selv booker. Det giver en større frihed til den enkelte, og på den måde bestemmer man også selv, om man vil komme en dag tidligere eller afrejse en dag senere.
Der vil altid være en guide med fra Danmark. Booker du samme fly som guiden, mødes i allerede i lufthavnen i Danmark og følges til hotellet i Rom

Prisen for en fodboldtur inkluderer altid

  • Fodboldbilletter til Derby della Capitale samt andre fodboldkampe

  • Overnatninger på 3-4 stjernede hoteller, centralt placeret i Rom.

  • Morgenbuffet på hotellet

  • Groundhoppingtours guide på hele turen

Guide på turen

Vores guider er typisk én, der kender klubben, byen Rom eller bare har erfaringen fra utallige rejser på fodboldstadions rundt omkring i verden. Én der kan dele ud af sin viden, passion og glæde ved fodbolden. Guiden sørger også for, at alle kan nyde den fulde oplevelse, introducere de små perler i lokalområdet og øse ud af en stor portion lokalkendskab. Så alle turistfælderne bliver undgået. Med andre ord får mand den ægte lokal-fan-oplevelse, og er garanteret en fantastisk fodboldrejse til Beograd.

Fodbold er for os nemlig meget mere end 22 spillere på banen, og det er dét, vi ønsker at give videre til vores rejsende. Til fodboldoplevelser i Rom og andre steder i verden. Se alle vores fodboldrejser her.

Andre fodboldrejse destinationer: