Fodbold i Napoli

Napoli er byen i Syd Italien som lever og ånder fodbold. Byens største klub S.S.C Napoli fylder en stor del i livet for rigtigt mange Napolitanere. Mange vil sige at byen faltisk lever og ånder for S.S.C Napoli. Det er ikke mange byer i Italien eller Europa for den sags skyld, som kan måle sig med Napoli, når det kommer sig til passionen omkring de lokale helte. Det tager sig også ud i gadebilledet, hvor der er vanvittig meget fodboldgrafitti og masser væg malerier, hvor klubben og heltende bliver hyldet.

Diego Armando Maradona er helten i Napoli. Den Argentinske troldmand første klubben til den første Scuedetto i 86-87 og står den dag i dag, som den største spiller igennem historien i Napoli. Klubbens fans hylder ham stadig på stadion og du vil opleve masser af flotte, store imponerede vægmalerier af den lille Argentinske troldmand rundt i gader i Napoli.

Derfor får du også fortælingen om Napoli og den Argentinske boldkunstner, når vi tager på rundtur i Napoli og går i Maradona’s fodspor.

Vores fodboldrejser til Napoli

  • Fodboldrejser til Napoli

    Oplev storklubben SSC Napoli på det ikoniske Stadio Diego Armando Maradona. Maradona vil for altid være klubbens største ikon, men danske Jesper Lindstrøm skal prøve at gøre den argentiske mester kunsten efter, når Napoli tager imod de andre Serie A klubber.

Groundhopping i Napoli

På vores turer til Napoli er meget af vores fokus på S.S.C Napoli. Men det betyder ikke, at vi ikke skal Groundhoppe.

I Napoli findes der en del Serie C/D klubber og kan også være at vi smutter til Avellino eller Benevento, Salerniterna eller Rom. Mulighederne er mange og kampprogrammet vil vise hvor vi drager hen på eventyr.

Napoli er pizzaens fødeby

Tag med til Napoli og nyd det varme klima, den vidunderlige mad, en kæmpe unik fodboldklub og så skal vi selvfølge spise masser af pizza. Napoli er pizzaens fødeby og det ses tydeligt i byens gader. Der er små pizza butikker på et hvert gadehjørne og det siges, at det er her du får verdens bedste pizzaer. En pizza i Napoli smager bare fantastisk.

Vi sørger altid for et stærkt program på vores fodboldrejser til Napoli  – så glæd dig.

S.S.C. Napoli

S.S.C Napoli er grundlagt 25 august 1926 og er derfor en næsten 100 år gammel traditionsklub. Først i sæsonen 1961-62 kom klubbens første trofæ i hus, her vandt Napoli den Italienske pokaltitel som klubben sidenhen har vundet 6 gange og 3 gange siden 2010.

Napolitanerne drømte om den Italienske Scuedetto (det Italienske mesterskab) i mange mange år. Men det var først med den Argentinske troldmand Diego Armando Maradona ved roret, at klubben vandt scuedettoen i 86/87 sæsosen og i 89-90 sæsonen.  Det var sidst i 80´erne at Napoli virkelig havde sin storhedstid og 89-90 sæsonen bød også på klubbens eneste Europæiske trofæ. Klubben vandt Uefa Cuppen med en finale sejr over Stuttgart på 5-4.

Storhedenstiden i Napoli er vendt tilbage, og i sommeren 2023 vandt de atter det Italienske mesterskab, til stor glæde for alle syditalienere. Denne gang var det med nye legender som Victor Osimhen og Khvicha Kvaratskhelia. Netop i sommeren 2023 er den danske landsholdspiller Jesper Lindstrøm ankommet til storklubben.

Stadio Diego Armando Maradona

Stadio Diego Armando Maradona er et af de mest ikoniske stadions i Europa, og står højt på mange fodboldfans ønskeliste. Stadionet åbnede tilbage i 1956 og har plads til små 60.000 tilskuere. Stadionet blev blandt andet brugt til VM i 1990, hvor semifinalen imellem Italien og Argentina (med Maradona på holdet), fandt sted. Når de lokale Napolitanere tager på stadion i weekenderne, bliver alle de små stræder og gader fuldt med tifosis, som sætter deres præg på bybilledet i timerne op til kampen. Folk hænger på de små caféer, restauranter og varmer op, og skaber et fantastisk vivar af glæde, larm og smil.

Stadionet har tidligere heddet San Paolo, men da den argentiske legende døde tilbage i 2020, besluttede bystyret i byen hurtigt, at stadionet naturligvis skulle opkaldes efter Maradona. Det er lidt en tidslomme man træder ind i – stadionet er nedslidt og her er ikke så moderne.

Andre klubber i Napoli og omegn

Napoli er kendt for S.S.C Napoli, men der ligger en del andre klubber i byen som spiller i Serie C og D. Indenfor en radius af 100 km. finder du også andre Italienske klubber med en stor fodboldkultur og passion. Her er en liste af de klubber vi også kan komme til at besøge på vores fodboldrejser til Napoli.

Salernitana, Frosinone, Sorrento, Turris Calcio, Casertana, Juve Stabia, Avellino og Benevento.

Vores fodboldrejser til Napoli inkluderer (som minimum) altid

  • Billet til én eller flere kampe i Napoli.

  • Overnatninger på 3-4 stjernede hoteller

  • Morgenbuffet på hotel (tilkøb)

  • Groundhoppingtours guide på hele turen (kun på grupperejser)

Fly er ikke inkluderet

Vores fodboldrejser til Napoli er altid uden fly. Med alle de forskellige flyselskaber og flyafgange, der flyver til og fra Napoli, er det vores erfaring at det er bedst, at man selv booker. Det giver en større frihed til den enkelte, og på den måde bestemmer man også selv, om hvornår man ankommer og tager afsted igen, samt hvor man tager afsted fra og rejser hen efterfølgende.