Fodboldrejser til Napoli

Napoli er byen i Syd Italien som lever og ånder fodbold. Byens største klub S.S.C Napoli fylder en stor del i livet for rigtigt mange Napolitanere. Mange vil sige at byen faltisk lever og ånder for S.S.C Napoli. Det er ikke mange byer i Europa som kan måle sig med Napoli, når det kommer sig til passionen omkring de lokale helte. Det tager sig også ud i gadebilledet, hvor der er vanvittig meget fodboldgrafitti og masser væg malerier, hvor klubben og heltende bliver hyldet.

Diego Armando Maradona er helten i Napoli. Den Argentinske troldmand første klubben til den første Scuedetto i 86-87 og står den dag i dag, som den største spiller igennem historien i Napoli. Fansne af Napoli hylder ham stadig på stadion og du vil opleve masser af flotte, store imponerede vægmalerier af den lille Argentinske troldmand rundt i gader i Napoli.
Derfor får du også fortælingen om Napoli og den Argentinske boldkunstner, når vi tager på rundtur i Napoli og går i Maradona´s fodspor.

Napoli er pizzaens fødeby

Tag med til Napoli og nyd det varme klima, den vidunderlige mad, en kæmpe unik fodboldklub og så skal vi selvfølge spise masser af pizza. Napoli er pizzaens fødeby og det ses tydeligt i byens gader. Der er små pizza butikker på et hvert gadehjørne og det siges, at det er her du får verdens bedste pizzaer. En pizza i Napoli smager bare fantastisk.

Vi sørger altid for et stærkt program på vores fodboldrejser til Napoli  – så glæd dig.

Fodboldklubber og Groundhopping muligheder i Napoli og omegn.

På vores turer til Napoli er meget af vores fokus på S.S.C Napoli. Men det betyder ikke, at vi ikke skal Groundhoppe.

I Napoli findes der en del serie D klubber og kan også være at vi smutter til Avellino eller Benevento, Salerniterna eller Rom – hvem med!! Mulighederne er mange og kampprogrammet vil vise hvor vi drager hen på eventyr.

S.S.C Napoli 

S.S.C Napoli er grundlagt 25 august 1926 og er derfor en næsten 100 år gammel traditionsklub. Først i sæsonen 1961-62 kom klubbens første trofæ i hus, her vandt Napoli den Italienske pokaltitel som klubben sidenhen har vundet 6 gange og 3 gange siden 2010.

Napolitanerne drømte om den Italienske Scuedetto (Mesterskabet) i mange mange år. Men det var først med den Argentinske troldmand Diego Armando Maradona ved roret, at klubben vandt scuedettoen i 86/87 sæsosen og i 89-90 sæsonen.  Det var sidst i 80´erne at Napoli virkelig havde sin storhedstid og 89-90 sæsonen bød også på klubbens eneste Europæiske trofæ. Klubben vandt Uefa Cuppen med en finale sejr over Stuttgart på 5-4.

Diego Armando Maradona Stadium ( Stadio Sao Paolo ) 

Stadio Diego Armando Maradona (Sao Paolo) Er et rigtigt bucketlist stadion og et stadion, som står rigtigt højt på mange groundhoppers liste.
Det ikoniske VM 90 stadion som åbende i 1956, har i dag plads til knap 55.000 tilskuere. Tilskuerrekorden blev sat tilbage i 1974 til kampen Napoli – Juventus hvor knap 91.000 tilskuere var på plads. Det var i en tid hvor all-seater stadions ikke havde fundet sit indtog i fodbolden og derfor dette høje tilskuere tal var muligt.

Når Napolitanerne om søndagen drager til den vestlige del af Napoli hvor stadion ligger. Vil du opleve at gaderne rundt om stadion bliver fyldt med Italienske Tifosis, som sætter sit præg på by billedet i timerne op til kampem. Her hænger folk ud på kaffe barerne, uden foran kiosker og det skaber et fantastisk liv i bybilledet og i og omkring Stadion Diego Armando Maradona.

Her er det som det altid har været og det er lidt ligesom at træde ned i en tidslomme, inden det hele blev alt for moderne.

Stadion Diego Armando Maradona har godt nok fået nye sædder, men de slidte tribunere, de elendige bodforhold osv. er bevaret – kort sagt stadion har bevaret sin chame og sjæl.

De andre klubber i Napoli og i omegn.

Napoli er kendt for S.S.C Napoli, men der ligger en del andre klubber i byen som spiller i Serie C og D. Indenfor en radius af 100 km. finder du også andre Italienske klubber med en stor fodboldkultur og passion.

Her er lidt af de klubber vi også kan komme til at besøge på vores rejser til Napoli.

US Salernitana – Stadio Arechi
SS Juve Stabia – Stadio Romeo Menti
FC Casertana – Stadio Alberto Pinto
Paganese – Stadio Marcello Torre
Benevento Calcio – Stadio Ciro Vigorito
Foggia Calcio – Stadio Pino Zaccheria
US Avellino – Stadio Partenio
AP Turris Calcio ASD – Stadio Amerigo Liguori
ASD Vis Afragolese – Stadio Luigi Moccia
SF Aversa Normanna – Stadio Augusto Bisceglia
Sorrento Calcio – Stadio Italia de Sorrento

Fodboldrejse Rom: Stadio Olimpico Derby delle Capitale

Et typisk program for fodboldrejser til Napoli ser sådan ud

Programmet starter næsten altid med, at alle mand mødes på hotellet, på en restaurant, eller på en pub/bar/restaurant. Her vil man få baggrundsviden om klubben, historien og lokalområdet. Fortalt af én af vores guider, eller én med indgående kendskab til klubben.

Vores fodboldrejser til Rom kommer man til med fly som man selv booker. Vores erfaring siger os at det er bedst, at man selv booker. Det giver en større frihed til den enkelte, og på den måde bestemmer man også selv, om man vil komme en dag tidligere eller afrejse en dag senere.
Der vil altid være en guide med fra Danmark. Booker du samme fly som guiden, mødes i allerede i lufthavnen i Danmark og følges til hotellet i Rom

Prisen for en fodboldtur inkluderer altid

  • Fodboldbilletter til hovedkampen på Stadio Sao Paolo samt andre fodboldkampe

  • Overnatninger på 3-4 stjernede hoteller, centralt placeret i Napoli.

  • Morgenbuffet på hotellet

  • Groundhoppingtours guide på hele turen

Guide på turen

Vores guider er typisk én, der kender klubben, byen Napoli eller bare har erfaringen fra utallige rejser på fodboldstadions rundt omkring i verden. Én der kan dele ud af sin viden, passion og glæde ved fodbolden. Guiden sørger også for, at alle kan nyde den fulde oplevelse, introducere de små perler i lokalområdet og øse ud af en stor portion lokalkendskab. Så alle turistfælderne bliver undgået. Med andre ord får mand den ægte lokal-fan-oplevelse, og er garanteret en fantastisk fodboldrejse til Napoli.

Fodbold er for os nemlig meget mere end 22 spillere på banen, og det er dét, vi ønsker at give videre til vores rejsende. Til fodboldoplevelser i Napoli og andre steder i verden. Se alle vores fodboldrejser her.

Andre fodboldrejse destinationer: