Fantastiske Milano

Milano er kendt som modebyen i Italien og kendt for den berømte Domo kirke. Men de to kæmpe klubber i Milano, AC Milan og Inter har vidst også haft sin indvirkning på hvorfor de fleste kender byen Milano. Her må vi ikke glemme San Siro/Giuseppe Meazza som er et af de mest unikke stadions i hele Europa ja sågar hele verdenen.  Det er begge klubbers hjemmebane og de tørner sammen i det store loakl opgør Derby della Maddonia. Her er plads til ca. 80.000 tilskuere og der er virkelig smæk på Curva sud og Curva nord når de brager sammen.

Milano byder som alle andre Italienske byer, på et hav af lækre restauranter – så der er altid mulighed for at få fyldt maven godt op med dejlig Italiensk mad.
På vores grupperejser spiser vi altid fælles frokost og aftensmad, når det passer ind i programmet.

Milano er en groundhoppingperle, hvor masser af groundhoppere valfarter til fra hele Europa. Der er masser af billige flyruter til byen fra Danmark og så er den en perfekt base for Groundhopping i Norditalien, hvor der findes et hav af klubber. Du kan derfor godt forvente, at vi ser 2-3 kampe når vi har vores fodboldrejser til Milano og måske vi er heldige at nå hele 4 kampe.

Vi arrangere både grupperejser, rejs-selv og B2B-rejser til Milano.

Fodboldklubber i Milano

AC Milan

AC Milan en tradionsklub som er mere end 120 år gammel og grundlagt i 1899. En af de helt store klubber i Italiensk fodbold som hentede sit første mesterskab i 1901 og sidenhen er der blevet fyldt godt op i pokalskabet.
Klubben har vundet det Italienske mesterskab 21 gange og senest i 2010 – 2011 sæsonen. Internationalt har klubben vundet Champions League 7 gange og VM for klubhold 1 gang. Der er derfor snak om en af de helt tunge klubber i Internatinal fodbold.

Siden 1926 har klubben haft hjemmebane på det ikoniske San Siro, som de i dag deler med rivalerne fra Inter. Curva Sud er her hvor du finder hjemmeholdes ultras grupper som igennem tiden har disket op med nogle helt enestående tifoer.
AC Milan er selvfølgelig lokalrivalerne som de tørner sammen med i Derby della Madonnia.

Inter

Inter Milan er også en gammel sag i Italiensk fodbold. Klubben er knap 20 år yngre end rivalerne fra AC Milan og grundlagt i 1908. Inter hentede sit første mesterskab i år 1910 og sidehen har Inter løftet den Inter løftet den Italienske Mesterskabs pokal 18 gange i alt og vundet Champions League 3 gange.

klubben har hjemmebane på Giuseppe Meazza (rivalerne kalder det San Siro) hvor hjemmeholdes ultras/tifosis holder til på Curva Nord. Boys San som er den mest markante ultras gruppe på Curva nord er en af Italiens ældste ultras grupper og grundlagt i 1969.

Giuseppe Meazza er en kæmpe legende i Inter og ham der har scorings rekorden for klubben med 284 mål og i hans debutsæson i 1929 – 1930 lavede han hele 31 mål.
Lokalopgøret er når klubben møder rivalerne fra AC Milan i Derby della Madonnia.

Andre fodboldklubber i nærheden

Norditalien er en sand groundhopping perle med masser af klubber i nærheden af Milano. Vi kan derfor strikke weekender sammen hvor du kan være heldig at se 3-4 kampe. En liste med lidt af de klubber som du kan finde i nærheden af Milano kunne være; Juventus, Torino, Atalanta, Parma, Como, Genoa, Piacenza, Monza, Brescio, Verona, Varese og Novarra.

Derby della Lanterne. Genoa fans.

Et typisk program for vores fodboldrejser til Milano ser ud som følger:

Programmet starter næsten altid med, at alle mand mødes på hotellet, på en restaurant, eller på en pub/bar/restaurant. Her vil man få baggrundsviden om klubben, historien og lokalområdet.

Det er vores erfaring, at det er bedst, hvis man selv booker fly eller tog. Det giver en større frihed til den enkelte, og på den måde bestemmer man også selv, om man vil komme en dag tidligere eller afrejse en dag senere.

Prisen for for vores grupperejser inkluderer altid

  • Fodboldbilletter til hovedkampen

  • Overnatninger på 3-4 stjernede hoteller, centralt placeret i Milano

  • Morgenbuffet på hotellet

  • Groundhoppingtours guide på hele turen

Guide på turen

På vores gruppe-rejser til Milano er der altid en guide med fra Danmark. Du kan enten møde ham i lufthavnen i Danmark og følges med til hotellet i Milano eller du kan støde til på hotellet, hvor han vil vente på dig.
Vores guider sørger for, at programmet kommer til at spille på turen og du får en masse viden om de klubber vi besøger.

Fodbold er for os nemlig meget mere end 22 spillere på banen, og det er dét, vi ønsker at give videre til vores rejsende. Til fodboldoplevelser i Milano og andre steder i verden. Se alle vores fodboldrejser her.

Læs mere om vores andre destinationer