Fodboldrejser til England

Fodbold i England

England, England, England. Where to start? Engelsk fodbold og engelsk fodboldkultur er nok det der har defineret moderne fodbold mest. Fra etableringen af Premier League tilbage i 1992, rigmandsejerskaber af klubber, hooliganismens fødsel tilbage i 70’erne og 80’erne, de store klubbers dominans i Europa gennem tiderne og så videre og så videre. Mange vil måske argumenterer for at Premier League har ødelagt meget fankultur, men der er nu stadig klubber der holder et højt niveau på tribuerne. Og så er der de mange legendariske stadions, hvor de gode gamle Tips Lørdag kampe blev spillet på.

Groundhopping i England

Når vi er på groundhopping rejser i England, ser vi altid også kampe i de mindre ligaer. Der gemmer sig meget guld i Championship, League One, League Two osv., så forvent ikke kun stjernstøv og dyre kampbilletter. Man kan oftes nå en håndfuld kampe på en lang weekend, hvis man planlægger sin tur ordentligt.

Fodboldklubber i resten af England

Leeds

Leeds United kommer fra Yorkshire byen Leeds, og blev stiftet tilbage i 1919. Klubben er for mange danskere legendarisk, da de var på toppen tilbage i 70’erne og 80’erne, hvor mange danskere voksede op med Tips Lørdag. Klubben har tre engelske mesterskaber på CV’et, senest tilbage i 1992 – den sidste sæson inden Premier League blev stiftet. De var også i to europæiske finaler tilbage i 70’erne, som de dog begge tabte til hhv. Bayern München og AC Milan. Deres hjemmebane, Elland Road, er et af de mest stemningsfyldte stadions i England, da de endnu ikke er blevet overrendt af turister på tribunerne. Med plads til små 40.000 tilskuere, formår fansene altid at lægge et ordentligt tryk på lægterne, især i de sidste par år, hvor Leeds har været på en opadgående kurve med offensivt presfodbold, efter en god håndfuld sæsoner i de næstbedste engelske rækker.

Oldham

Oldham Athletic er en lille klub fra Manchesterforstaden Oldham, der ligger i den nordøstlige del af byen, der ellers er domineret af Manchester United og Manchester City. Mens de to Manchesterklubber er blevet et af billederne på den moderne fodbold, hænger Oldham stadig fast i de lavere engelske rækker. Deres bedste placering er en andenplads i den bedste engelske række tilbage i 1915, men de er bestemt et besøg værd. Deres hyggelige og intime hjemmebane, gamle Boundary Park, der blev bygget tilbage i 1904, er en lille perle i Manchester området, og har plads til små 15.000 tilskuere. Oldham kæmper med en tilværelse i den 5. bedste engelske række, National League, der med sine 46 kampe om sæsonen, bestemt giver rig mulighed for at se en kamp på stadion.

Everton

Everton FC er en af de ældgamle traditionsklubber fra England. Liverpoolklubben blev stiftet tilbage i 1878, og deres første mesterskab var helt tilbage i 1891. The Toffees, som de kaldes, er en af de klubber med flest sæsoner i den bedste engelske række, og de ligger stadig i Premier League den dag i dag. Deres hjemmebane, Goodison Park, huser 40.000 tilskuere og er endnu ikke overrendt af turister, da de fleste fodboldturister der tager turen til Liverpool, tager på Anfield Road i stedet for. Stemningen kan være voldsom på tribunerne, og man skal skynde sig lidt for at nå at opleve Goodison. Fra starten af 2024-2045 sæsonen rykker Everton nemlig, efter planen, til deres nye stadion beliggende ved Bramley-Moore Docks.

Sheffield United

Sheffield United kommer fra universitets byen Sheffield, beliggende i South Yorkshire. Traditionsklubben blev stiftet tilbage i 1889, og en rivalisering med bysbørnene fra Sheffield Wednesday. Når de mødes kaldes derbyet “The Steel Derby”, opkaldt efter stålindustrien der dominerede byen op igen det 20. århundrede. Klubben havde dens storhedstid mellem 1895-1925, hvor de med et mesterskab og en håndfuld FA-cup titler, var en stor del af datidens engelske fodbold. De sidste mange år har klubben været lidt en elevatorklub mellem de bedste række, og tilbragt mange sæsoner i The Championship. Deres hjemmebane, Bramall Lane, er et bestemt et besøg værd, da man hurtigt fornemmer historiens vingesus på tribunerne. Der er altid godt fyldt op på lægterne, da Sheffield er en by med mange unge mennesker. Bramall Lane har plads til knap 33.000 tilskuere.

Sheffield Wednesday

Sheffield Wednesday er en af de ældste klubber i verden, stiftet helt tilbage i 1867. Klubben er, trods ikke at have spillet i den bedste engelske række siden 2000, en af de mest succesfulde klubber i engelsk fodboldhistorie. Fire ligatitler, tre FA Cups, en enkelt ligacup og en enkelt Community Shield er det blevet til i klubbens historie. Deres kampe imod lokalrivalerne fra Sheffield United kaldes “The Steel Derby”, der referer til stålindustrien der dominerede byen op igennem det 20. århundrede. Deres hjemmebane, Hillsborough Stadium, er nok et af de mest kendte stadions i verden – desværre ikke på grund af The Owls, som Sheffield Wednesday populært kaldes, men grundet den store tragedie der indfandt d. 15. april 1989, hvor 94 Liverpool fans mistede livet i en FA Cup semifinale imod Nottingham Forest.

Typisk program for vores fodboldrejser til England ser sådan ud

Vi mødes på hotellet, hvor man bliver briefet om hele turen. Herefter går vi ud og spiser på en restaurant eller lignende. Programmet vil være fyldt med fodboldviden, hvor man får baggrundsviden om klubben, historien og lokalområdet. Fortalt af én af vores guider, eller en med indgående kendskab til klubben(erne).

Fodboldrejser til England for at se engelsk fodbold

Vores fodboldrejser til England er altid uden fly. Med alle de forskellige flyselskaber og flyafgange, der flyver til og fra London/Manchester, er det vores erfaring at det er bedst, at man selv booker. Det giver en større frihed til den enkelte, og på den måde bestemmer man også selv, om hvornår man ankommer og tager afsted igen.

Prisen for en fodboldrejse inkluderer (som minimum) altid

  • Fodboldbilletter i til kampe i London og/eller andre byer i England.

  • Overnatninger på 3-4 stjernede hoteller, centralt placeret i byerne vi besøger.

  • Morgenbuffet på hotellet

  • Groundhoppingtours guide på hele turen

Guide på turen

Vores guider er typisk én eller i dette tilfælde på denne fodboldrejse til England, en der kender klubben, landet eller bare har erfaringen fra utallige rejser på fodboldstadions rundt omkring i verden. Nogen der kan dele ud af sin viden, passion og glæde ved fodbolden. Guider(ne) sørger også for, at alle kan nyde den fulde oplevelse, introducere de små perler i lokalområdet og øse ud af en stor portion lokalkendskab. Så turistfælderne bliver undgået. Med andre ord får man den ægte lokal-fan-oplevelse, og er garanteret for en fantastisk fodboldrejse til England.

Fodbold er for os nemlig meget mere end 22 spillere på banen, og det er dét, vi ønsker at give videre til vores rejsende. Se alle vores fodboldrejser her.