Groundhopping er en livsstilGroundhopping som begreb opstod i England engang i 1970’erne. Det er en hobby for nogle, en livsstil for andre, at besøge så mange fodboldbaner (stadions) som muligt. Udtrykket “groundhopping” menes at være opfundet af den britiske sportsjournalist Alan Gibbons i 1980’erne, baseret på dannelsen af The Ninety-Two Club. Den består af medlemmer som har besøgt alle 92 stadions, i de bedste rækker i England og Wales.

I dag findes der groundhoppers i hele verden, dog specielt mange fra Tyskland, Holland og skandinavien. Fænomenet startede med fodbold, men nu besøger groundhoppers alle slags stadioner og sportsanlæg, lige fra cricket til amerikansk fodbold. Der findes endda en international Groundhoppers-dag, som fejres den første søndag i maj.

Så hvad er det, der driver disse mennesker (og os selv) til at besøge så mange stadions som muligt? For nogle er det kærligheden til spillet og muligheden for at se deres yndlingshold spille et nyt sted – selve kærligheden til fodbold. For andre er det muligheden for at udforske nye steder og møde nye mennesker – rejseoplevelser og fællesskabet. Og sidst men ikke mindst kan det være kontrasten til moderne fodbold, hvor det handler om millioner og milliarder. Og i stedet søger den lokale forankring i de omkringliggende fodboldklubber.

Groundhopping Regler

Der er ingen specifik måde at groundhoppe på, og ingen skrevne regler. Du kan gå alene eller sammen med venner. Du kan planlægge dine groundhops på forhånd eller bare møde op på dagen og se, hvad der sker. Du kan lave groundhoppe i dit eget land eller rejse til et andet land for at besøge nye områder. Et essentielt redskab til groundhopping er app’en Futbology, der bruges til at finde nye fodboldkampe rundt omkring i verden – men også tæt på dig i nærområdet. Derudover bruger man app’en til, at den enkelte bruger registrerer, hvilke kampe denne har set. Som en slags scrapbog.

Det smukke ved groundhopping er, at det er det, som du gør det til. Det er en hobby, der kan være så enkel eller så kompliceret, som du ønsker det. Der er ingen regler, ingen rigtige eller forkerte måder at gøre det på. Det handler kun om at nyde oplevelsen og samle minder fra de groundhops, du laver.

En trend i fodboldverden

Groundhopping er en livsstil: Tingbjerg GroundGroundhopping er en voksende trend over hele verden. Med fremkomsten af sociale medier kan groundhopper komme i kontakt med hinanden og dele tips og råd. Der findes groundhopping-grupper i de fleste lande, og fællesskabet vokser hele tiden.

Hvis du overvejer at starte med groundhopping, så gør det! Det er en fantastisk måde at se verden på, møde nye mennesker og dyrke din yndlingssport på. Groundhoppere er en venlig flok, og der er altid nogen, der er villige til at hjælpe dig med at planlægge dit næste groundhop.

Uanset om du er en erfaren groundhopper eller kun lige begyndt, håber vi, at du får en god rejse ud i fodboldverden! Groundhopping er en livsstil for os, og vi deler gerne ud af vores erfaringer.