App’en for fodboldelskere!

En app som er designet til enhver som elsker at se fodbold ude i det virkelige liv, kontra foran flimmerkassen derhjemme i stuen.

Hvad er det der Futbology, helt præcist?

Appen “Futbology” blev allerede stiftet tilbage i 2011, af de to norske groundhoppere Lars Erik Bolstad og Geir Florhaug, men dengang under navnet “Groundhopper app”. Hele idéen til appen kom, efter de to venner sad og kiggede deres mobil apps igennem for at finde den bedste, til at hjælpe med at danne et overblik over fodboldkampe på stadions, men de fandt ingen i hverken Play Store, eller App store. Så gik de i gang med at lave deres egen app. Nu har appen opdaterede kampprogrammer for mere end 1.100 ligaer og +70.000 stadions, fordelt over hele verden!

Futbology er en app for fodboldelskere, hvor du kan logge dine sete fodboldkampe, besøgte stadions og samle det hele som en stor digital scrapbog. Du kan dermed nemmere holde overblik over fortiden og planlægge fremtidens fodboldkampe. I appen er der også mulighed for at uploade et billede fra den loggede kamp, få løbende minder om gamle sete kampe, følge dine venners loggede kampe, optjene badges (antal loggede kampe, stadions, lande og specielle kampe).

Men der er ingen tvivl om at appens største feature er “Kampe i nærheden”, som kun følger med, hvis du køber den fulde version. Her kan du ud fra enten din aktuelle lokation, eller hvor du ønsker at rejse hen, sætte en afstand på 50, 150, eller 300kms radius. Alle fodboldkampe ned til den femte bedste rangeret liga, bliver nu listet op for dig og du skal blot vælge, eller vrage ud fra hvad du finder interessant.

Nicolai Bryde Nielsen (stifter af Groundhopping Tours, Landsholdsrejser.dk, Livetsomgroundhopper.dk og Danmarks måske mest erfarne groundhopper) fortæller på en telefonsamtale fra Argentina, hvor endnu et groundhopping eventyr netop nu er i gang, at Futbology har gjort det betydeligt nemmere, at opstøve små lokale fodboldkampe og komme ud i afkrogene og smage på kulturen.

Nicolai Bryde Nielsen (th.), med omkring 1.700 fodboldkampe, der er set på 429 forskellige stadions, fordelt i over 56 lande.

Egne erfaringer med Futbology:

Jeg bruger Futbology appen både herhjemme i Danmark, men især også i udlandet, når jeg rejser. Appen giver mig et hurtigt overblik over hvilke fodboldkampe, som der bliver spillet og hvor stor afstanden er fra min aktuelle placering, på de pågældende dage. Der udover er der for mig noget lækkert i at kunne samle hele sin scrapbog online i én app, da tiden med fysiske billetter og kampprogrammer, desværre er ved at være en uddød saga. Nu kan jeg logge mine kampe digitalt, se mine egne samlede statistikker og sammenligne/måle mig med mine venner. Det er altså lidt blær at kunne slå et Danmarks kort op i appen og alle dine stadions så tordner frem, eller zoome ud og se hvilke verdensdele du enten har besøgt, eller mangler af udforske endnu.

Da jeg rejste rundt i Sydamerika i 2020, kom Futbology virkelig på arbejde. Jeg elsker at se fodbold på stadions og modsat bryder jeg mig faktisk ærlig talt, ikke meget om at se det i fjernsynet. Når man så samtidigt var i Sydamerika, som må siges at være et af verdens bedste steder, at se fodboldfanatismen udfolde sig, så blev appen en af mest brugte på min telefon. Jeg åbnede ganske simpelt bare min app, trykkede på 50km markeringen og bang, så blev de kommende tre dages fodboldkampe, indenfor 50km oplistet. Så var det bare med at vælge ud og komme afsted.

Uden Futbologys hjælp, var jeg uden tvivl ikke kommet ligeså meget afsted til fodbold, da det både kan være tidskrævende og føles ret omfangsrigt at skulle undersøge så meget, i et ukendt land. Desværre for min tid i Sydamerika, blev rigtig meget fodbold aflyst grundet Corona, så det blev kun til syv fodboldkampe, men jeg skal uden tvivl tilbage til Sydamerika og opleve meget mere fodboldkultur.

Kristian Botoft Kvist – @kvists_billedbog. Første fodboldkamp i Sydamerika nogensinde på ”Estadio Monumental U”, mellem Club Universitario de Deportes og Sport Huancayo (2-1) d. 8/2 2020.

Guide: Opret din bruger og kom i gang:

For at komme i gang med Futbology, skal du oprettes som bruger. Det gør du ved at oplyse e-mail, kodeord og tilladelse til at aktivere din GPS (så den kan spore din lokation, til at finde nærliggende fodboldkampe).

Når du er blevet oprettet som bruger på Futbology, kan du trykke på menu ikonet oppe i venstre hjørne af startsiden, så menuen kommer frem på startsiden.

Under fanen “Klubber” kan du følge dit klubhold og eventuelt landshold. Når dette er gjort, så vil du på forsiden kunne trykke på “Mine kampe” og dermed se de kommende kampe, for enten klubben, eller landsholdet, som du følger.

Nu kan du trykke på logoet i toppen af menuen (i mit tilfælde Brøndby I.F.) og dermed få overblik over din placering på listen med supportere, de seneste fem spillede kampe, den næste kamp, ligatabellen osv. Herinde kan du også tilføje fodboldkampe, fra før du oprettede dig som bruger på Futbology. Du trykker bare på “Tidligere kampe” i højre bund af skærmen, vælger årstallet for kampen og trykker på den pågældende kamp (selvfølgelig kun de kampe, som du har set rigtigt på stadion og ikke i fjernsynet) og de bliver dermed registret i din digitale scrapbog.

– Menuen i Futbology.

Under statistik kan du virkelig nørde ned dine egne, men også venners statistikker. Dette giver lidt konkurrence imellem venner, men også mulighed for at spare med hinanden. Fordi ligeså sjovt det kan være at holde styr på egen statistik med stadions og kampe, så er det altså også ret spændende at følge sine venner, indenfor groundhopping. Hvis jeg nu har planlagt en rejse til fx Tyskland, så kan jeg ud fra statistikkerne se at Nicolai Bryde Nielsen har set 75 fodboldkampe, på 40 stadions og dermed må siges at have en del erfaring i netop Tyskland. Jeg kan så henvende mig til Nicolai, for at blive klogere på hvilke specielle stadions man skal besøge, hvor han blev ramt af de lokales fanatisme, status på kampbilletter osv.

Min personlige statistik på Futbology. Jeg har indtil videre registret 80 stadions, 352 kampe, som er fordelt i 10 lande. Jeg har én liga, hvor samtlige stadions er besøgt og da jeg er fan af Brøndby I.F. så har jeg selvfølgelig set flest kampe på Brøndby stadion (125 kampe) og 292 kampe i alt, hvor Brøndby var én af modstanderne.

Ude på startsiden, i højre bund af skærmen står der “Kampe i nærheden“ og for at bruge denne funktion, skal du have købt den fulde version.

Denne ene feature gjorde at jeg med glæde, betalte et års medlemskab ved Futbology. Du sætter enten din nuværende lokation, eller hvor i verden du ønsker og så en maks. afstand derfra og i løbet af få sekunder, har du et total overblik over de mulige fodboldkampe at se.

På nedenstående billede satte jeg min markør til at være ved Brøndby Stadion, en maks. afstand på 50km og datoen torsdag 31/3 2022. Resultatet du får retur, er et tredages fodboldprogram og så er det ellers bare at vælge ud blandt kampene. Hvis baggrunden stadig er hvid for kampene, er det på et stadion som du endnu ikke har besøgt og hvis baggrunden er lyseblå, bliver kampen spillet på et tidligere besøgt stadion. Når du har trykket på den fodboldkamp, som du ønsker at se, kommer kampoplysningerne frem. Derfra kan du så få rutebeskrivelsen fra din aktuelle placering og til stadionet. Det er sgu’ smart!

“Kampe i nærheden” på Futbology. Her er markøren sat til Brøndby Stadion, datoen torsdag d. 31/3 2022 og en maks. afstand på 50km fra markøren. De valgmuligheder der er med lyseblå baggrund, er stadions som tidligere er besøgt og krydset af til scrapbogen.

Hvor kan jeg få app’en?

Du kan hente appen gratis til både Android (Google Play) og iOS (App Store), hvis du blot klikker på det styresystem, som din telefon har.

Men burde jeg købe den fulde version?

Den fulde version af “Futbology” koster 49.Kr for et års forbrug, betalt på én gang. Men hvad får du for de penge og er det egentligt det værd?

Med et betalende abonnement på Futbology får du adgang til en database af fodboldkampe, hvor nogle er op mod 50 år gamle, så du kan gå tilbage i tiden og tilføje dem til din liste over sete kampe. Udover dette, så kan du også tilføje nye stadions som endnu ikke er på listen og ændre kampoplysninger som stadion, dagen og tidspunktet, hvor kampen skal spilles.

Men det helt store argument for at købe den fulde version, er muligheden for at bruge “Kampe i nærheden” funktionen, hvor du kan vælge imellem afstand på henholdsvis 50, 150 og 300km fra din aktuelle lokation, eller hvor du markere knappenålen til at skulle være. Du kan altså gå frem til den planlagte ferie med familien, kæresten eller vennerne og se om der bliver spillet nogle kampe, helt ned til fem liger under den højst rangeret, i netop den by hvor du skal være. Dermed bliver Futbology et super givende og overskueligt værktøj til at planlægge hvilke kampe der er mulighed for af se på rejsen.

Så JA, du skal helt bestemt købe et abonnement ved Futbology, hvis du ønsker en app som holder styr på alle statistikker indenfor groundhopping og et fantastisk værktøj til planlægning af kommende kampe, i fremtiden. Desuden koster et års medlemskab, ikke mere end én fadøl på de fleste danske stadions, så det er uden tvivl et godt køb for et helt år!

Jeg brugte selv min praktikperiode hos Groundhopping Tours på at se en masse fodbold i Danmark, hvor Futbology hjalp mig med planlægningen af kampene. I løbet af 14 dage, så jeg 8 fodboldkampe, hvor kampene var alt fra træningskampe, 1. Division og Superliga.

 

Listen over de otte sete kampe i uge 7+8, på 14 dage:

  1. Tirsdag 15. februar 2022 – Træningskamp på “Brøndby Stadion bane 1” – Brøndby IF (Superliga) mod Hvidovre IF (1.Division) (1-2)
  2. Søndag 20. februar 2022 – Superliga på “Right to Dream Park” – FC Nordsjælland mod Brøndby IF (0-2)
  3. Mandag 21. februar 2022 – Superliga på “Cepheus Park Randers” – Randers FC mod Viborg FF (0-1)
  4. Tirsdag 22. februar 2022 – Træningskamp på “Ishøj Idrætscenter Kunst” – Ishøj IF (Danmarksserien pulje 1) mod Hillerød Fodbold (2. Division) (3-1)
  5. Fredag 25. februar 2022 – 1. Division på “Sundby Idrætspark” – Fremad Amager mod Esbjerg fB (4-2)
  6. Lørdag 26. februar 2022 – Træningskamp på “Kunst Jens Jessens Vej” – Frederiksberg BK (Københavnsserien) mod Avedøre IF (Sjællandsserien Pulje 1) (4-1)
  7. Søndag 27. februar 2022 – 1. Division på “Capelli Sport Stadion” – HB Køge mod Jammerbugt FC (2-1)
  8. Mandag 28. februar 2022 – Superligaen på “Brøndby Stadion” – Brøndby IF mod SønderjyskE (1-0)

Af Kristian Botoft Kvist – @kvists_billedbog

For Groundhopping Tours