En dag på Millerntor – St. Pauli

blank

Lad det være sagt med det samme. En tur i VIP loungen hos St. Pauli er ganske enkelt en enestående oplevelse. Det er et yderst professionelt og velsmurt setup, hvor du hverken går sulten eller tørstig ud på stadion, når du træder ud og sætter sætter dig ud i de bløde sæder på langsiden, med et fantastisk udsyn over Millerntor, hvor stemningen altid er en oplevelse udover det sædvanelige.

Kom (som altid) i god tid.
Portene åbner senest 1,5 time før kampstart og vi anbefaler naturligvis, at man kommer i god tid så man får hele oplevelsen af en dag med fodbold i St. Pauli. Der er nemlig masser af liv i gaderne og området omkring stadion, når Paulis fans stimler sammen på de lokale barer og knejper i denne unikke bydel, der er prydet af dødningehoveder og antifascistiske budskaber. Historien fornægter sig bestemt ikke, hvilket gør fanscenen i St Pauli til noget helt specielt, som alle bør opleve.

VIP/Ballroom
Ved indgangen på vestsiden af stadion holder man længst mod venstre, hvor stewards anviser dig til check ind på stadion. Efterfølgende går man op af trapperne til VIP-området, hvor man bliver modtaget af tjenere, der står klar med forfriskninger og byder velkommen. Selve logen går under hele langsiden og det er en ganske overvældende oplevelse. Så langt øjet rækker er der lavet mindre køkkener med alt fra pasta til burgere og sågar end slikbuffet! Der er absolut heller ikke mangel på drikkevarer og er man ikke lige til Bier vom Fass er der også et større udbud af sodavand, vin og drinks. Som sagt, du går hverken tørstig eller sulten ud på tribunen – og ellers kan man jo altid liste ned efter en pizza slice eller curry wurst. Alt er åbent under hele kampen og en time efter slutfløjt. Et slaraffenland af mad, snacks, øl og drinks – perfekt til en lørdagskamp.

blank

blank blank blank

Den følelse der…
Følelsen af at træde ud på et nyt stadion er altid helt speciel, og Millerntor er bestemt ikke nogen undtagelse! Du kan med det samme fornemme at St Pauli er en helt speciel klub der er skabt af en helt speciel kultur – det er nemlig fansene der har skabt kulturen omkring klubben og ikke omvendt. Det er især med rødder tilbage til punk-kulturen og derfor bliver der også kun spillet rock udover højtalerne på stadion. Mange af sangene der synges på stadion er også engelsk-inspirerede og tribunekulturen virker bare anderledes sammenlignet med de fleste andre klubber i Tyskland. I indeværende sæson har St Pauli desuden en fremragende hjemmebanestatistik så der er gode chancer for både mål, og energisk stemning på Millerntor.

blank blank

Efter kampen
Efter kampen er der mulighed for at blive hængende en times tid inden der lukkes og slukkes på Millerntor. Men heldigvis er der masser af andre ting at foretage sig i dennne perle af en by – stadion ligger jo også i det interessante (og berygtede) Reeperbahn område, så der er altså rig mulighed for at få en festlig dag med en masse indenbords. Kombiner gerne din weekend med andre kampe i og omkring Hamborg, hvis det er muligt.

Hvis du vil opleve Millerntor, med lounge og hvad dertil hører, så kan du læse mere om vores rejser derned lige her.