• Nea Smyrni Stadium – Panionios G.S.S. Football Club
  • Kapacitet – 11,700 tilskuere
  • Åbnet – 1939
Den ældste klub i Grækenland.
 
Athen klubben, Panionios, har haft hjemmebane på stadionet i det centrale Athen, Nea Smyrni Stadium, ligesiden stadionet åbnede tilbage i 1939. Klubben blev stiftet helt tilbage i 1890 i det daværende Osmannerriget, i byen Smyrna, som idag er den tyrkiske by İzmir.
 
Det var den græske befolkning i İzmir der skabte klubben dengang, og derfor var det naturligt at de skulle rykke teltpløkkerne til Athen, efter den græsk-tyrkiske krig der hærgede i 1919-1922, var afsluttet og Osmannerriget opløst.
 
Klubben landede i Nea Smyrni bydelen i Athen, hvor en stor del af de græske folk der boede i İzmir flyttede til. Klubben har altid haft en stor tradition med mange forskellige sportsgrene – de var blandet andet den første klub til at have atletik på programmet tilbage i 1925, både for mænd og kvinder 🏃‍♀️🏃 Det var sågar også Panionios der introducerede det græske folk for basketball og volleyball, som idag er to kæmpe sportsgrene i det generelt sportsgale land.
 
🏆 2 x Græsk Cup (1978-1979 & 1997-1998)
 
Klubben er langt fra den største klub i Athen, og de ligger idag i landet 3. bedste række – men stemningen til deres kampe fejler intet. Deres ultras gruppe ‘Panthers’, stiftet tilbage i 1983, sørger for klassisk græker-stemning, med fuld damp på kedlerne hele vejen igennem. Bolddrengene og stewards’ gør også deres for, at diverse udehold på ingen måde skal føle sig velkomne på Nea Smyrni Stadium.
 
Til næste sæson tilbyder vi ture til alle AEK Athen’s hjemmekampe, og i den forbindelse vil vi også anbefale at besøge Nea Smyrni Stadium og Panionios. Man kommer tæt på den vilde græske kultur, og der er fantastiske bar-forhold på stadion, samt fede graffiti pieces i gaderne omkring stadion 🍻⚽️