Fodboldrejser til Hamburg

“Hamburg meine Perle” synger Lotto King Karl, en Hamburg legende, som en hyldest til sin elskede by. Hamburg ligger kun 178 km fra Danmarks grænse, og er en metropol som byder på masser af oplevelser. Det er Tyskland næststørste by, og faktisk den 8. største by i Europa, mens Berlin ligger på førstepladsen.

I Hamburg finder man lidt for enhver smag – du har det smukke, mondæne område langs Elben med hyggelige restauranter, strandbarer og andre beværtninger. Du har det moderne HafenCity med glas, beton og den fantastiske Elbphilharmonie koncerthal. Det gamle og nu hippe arbejderkvarter Sternschanze med second-hand shops, caféer og restauranter. Det berømt og berygtede partyområde på Reeperbahn med utallige barer, restauranter og andre forlystelser, der får Jomfru Ane Gade til at blegne i sammenligningen. Og så selvfølgelig det det kulte Altona område, der engang var på danske hænder og i folkemunde er opkaldt efter ‘Al zu Nah’, der betyder ‘alt for tæt på’.

Men Hamburg er meget mere end bare Reeperbahn og gågaden i centrum. Som mange har fundet ud af, så er København også meget mere end Strøget. Vi vil faktisk anbefale at du tager væk fra centrum af Hamburg og ud i nogle af de førnævnte områder. Her oplever man det ægte Hamburg og ofte alt andet end Starbucks, McDonald’s og H&M butikker. Det er herude i de kvarterer du mærker byen og finder oplevelserne, som de lokale får dem.

Med andre ord, kan du derfor sagtens få en forlænget weekend til at gå i Hamburg, for der er rigeligt at tage sig til.

Fodboldrejser til Hamburg

I Hamburg er der som sagt masser at se og opleve, hvis man har tid til det. Her gemmer sig også masser af fede fodboldoplevelser, der i den grad er værd at bruge tid på. Der findes de to store rivaler Hamburger SV og St. Pauli, og når de møder hinanden i Hamburger Stadtderby, bliver byen sat på den anden ende i den snart 100 år gamle tradition. Klubberne de mødte hinanden i 1924 for første gang, og det sker kun forholdvis sjældent – når St. Pauli har været i 1. Bundesligaen, eller som Hamburger SV nu er 2. Bundesligaen. Men der gemmer sig også masser af perler som Altona 93 og SC Victoria Hamburg i den lavere rangerende rækker, med masser af stemning og smukke stadions.

Fodboldklubber og Stadions i Hamburg

Hamburg er virkelig nem at rejse til og fra. Der er masser af bus, tog og flyforbindelser. Man kan endda køre endda selv. Infrastrukturen i Hamburg er også fantastisk med sit omfangsrige U-Bahn og S-Bahn net, kommer man hurtigt og nemt rundt omkring for at se fodbold. Her findes fede stadions, fodboldklubber rig på historie og kultur og altid masser af tilskuere. Perfekt for en weekend med fodbold.

Hamburgerne værner som så mange andre tyskere, om den tyske fodboldkultur. Derfor er disse opgør i Tysklands 4. bedste række, oftest ret velbesøgt med mere end 1000 personer på lægterne. Det er altså lidt af en tidslomme du oplever, når du besøger disse stadions, hvor man mærker virkelig kærligheden til den tyske fodboldkultur. Vores fodboldrejser til Hamburg er med andre ord en lækkerbisken for enhver fodboldfan.

HSV

Hamburger Sport-Verein eller bare HSV, er den absolut største klub i Hamburg og en virkelig gammel en af slagsen. I 1887 blev klubben grundlagt som SC Germania og først i 1919 blev klubben til HSV. Siden 1953 har klubben spillet hjemme på Volksparkstadion med plads til ca. 57.000 tilskuere den dag i dag. Op til VM i 2006 byggede man Volksparkstadion om, ja man lavede faktisk et helt nyt stadion. Men Volkspark ligger stadig præcis der, hvor det gamle stadion lå tidligere.
VM 2006 er ikke eneste slutrunde der er blevet spillet på Volksparkstadion. VM i 1974 og EM i 1988 blev også spillet her og i 2010 blev Euro League Finalen også spillet på Volksparkstadion. Det er derfor ikke et hvilket som helst stadion at besøge.

De sidste mange år har HSV ikke haft meget at juble over, derfor glemmer mange også hvor stor en klub HSV egentlig er. Klubben har vundet det Tyske mesterskab 6 gange, senest i 82-83. Den sæson var vanvittig for HSV, da de også vandt Europa Cuppen (Champions Leagues) med en 1-0 sejr over Juventus i Athen.
Selvom klubben spiller i 2. Bundesligaen for tiden, så har de et tilskuersnit på næsten hele 50.000, hvorfor Hamburger SV billetter kan være vanskelige, at få fat i.

HSV største rivaler er selvfølgelig St. Pauli. Men Werder Bremen er også en kæmpe rival. Når HSV og Werder Bremen mødes i Nord derby’et, plejer det også at være ekstra smæk på tribunerne.

Fodboldrejse Hamburger SV
Fodboldrejser St. Pauli

St. Pauli

St. Pauli er en af verdens bedst kendte klubber og det er på trods af at klubben aldrig har vundet noget stort. Klubben blev grundlagt i 1910, men det var først i 80’erne at verden fik øjnene op for St. Pauli. Det var her at dødningehovedet og de venstreorienterede fans gjorde deres indtog på tribunerne og gjorde St. Pauli til en kult-klub, som er kendt over hele verdenen. De er nemlig ikke som nogen andre fodboldklubber i verden, og både klubben og tilhængere er meget politiske. Her bliver racisme og homofobi under ingen omstændigheder tolereret, og derfor er det også en klub, mange sympatiserer med.

Klubbens hjemmebane er det berømte Millerntor-stadion fra 1963, som ligger ikke langt fra den berømte og berygtede Reeperbahn i bydelen St. Pauli. Her er plads til mere end 29.000 tilskuere og der er stort set altid fuldt hus. Størstedelen af kapaciteten er ståpladser, hvilket giver det en oldschool fornemmelse, der tager dig tilbage til nostalgiske minder om dengang alting ikke var så poleret.

Altona 93

Altona 93 ligger som navnet antyder i bydelen Altona i det vestlige Hamburg. Klubben er er grundlagt i 1893, men har aldrig rigtigt vundet noget og har de seneste år spillet i Oberligaen eller Regionalligaen.

Altona 93 har udviklet sig til klubben, hvor mange tidligere fans af st. Pauli har genfundet kærligheden, efter de syntes at klubben er blevet for moderne og de ikke kan identificere sig med det St. Pauli er i dag. På mange måder et mega-brand, og dermed også en forretning.
Kampene spilles på det hyggelige Adolf-Jäger-Kampfbahn, er derfor ganske velbesøgte. Kapaciteten er på ca. 8000 tilskuere og det er et fantastisk old school tysk stadion med en hovedtribune og ellers masser af ståpladser på de resterende tribuner.

Fodboldrejse Hamborg: Altona 93
Fodboldrejse Hamborg: SV Victoria Hamburg

SC Victoria Hamburg

SC Victoria Hamburg hører til i den nordlige del af Hamburg i området Hoheluft. Klubben blev grundlagt i 1895 og har de senere år mest spillet i Oberligaen.
Klubben spiller hjemme på det gamle og historiske stadion Hoheluft, hvor der i dag er plads til ca. 17.000 tilskuere. Danmark spillede senest landskamp her i 1940 hvor der var 28.000 tilskuere på plads.

Under hovedtribunen finder du den lokale kneipe, hvor de serverer masser af bier vom faß.

Et typisk program for fodboldrejser til Hamburg ser sådan ud

Programmet starter næsten altid med, at alle mand mødes på hotellet, på en restaurant, eller på en pub. Her vil man få baggrundsviden om klubben, historien og lokalområdet. Fortalt af én af vores guider, eller en med indgående kendskab til klubben.

Vores fodboldrejser til Hamburg er oftest med bus, men det hænder også at vi har mindre ture, hvor man typisk flyver derned. Prisen på rejserne er med bus, men uden fly. Med alle de forskellige flyselskaber og flyafgange, der flyver til og fra Hamburg, er det vores erfaring at det er bedst, at man selv booker. Det giver en større frihed til den enkelte, og på den måde bestemmer man også selv, om man skal en tur forbi Jungfernstieg, Neuer Wall, Spitalerstraße eller noget helt andet inden eller efter.

Prisen for en fodboldtur inkluderer altid

  • Fodboldbilletter til Bundesligaen, 2. Bundesliga og til andre fodboldkampe i Hamburg

  • Overnatninger på 3-4 stjernede hoteller, centralt placeret i Hamburg.

  • Morgenbuffet på hotellet

  • Groundhoppingtours guide på hele turen

Guide på turen

Vores guider er typisk én, der kender klubben, byen Hamburg eller bare har erfaringen fra utallige rejser på fodboldstadions rundt omkring i verden. Én der kan dele ud af sin viden, passion og glæde ved fodbolden. Guiden sørger også for, at alle kan nyde den fulde oplevelse, introducere de små perler i lokalområdet og øse ud af en stor portion lokalkendskab. Så alle turistfælderne bliver undgået. Med andre ord får mand den ægte lokal-fan-oplevelse, og er garanteret en fantastisk fodboldrejse til Hamburg.

Fodbold er for os nemlig meget mere end 22 spillere på banen, og det er dét, vi ønsker at give videre til vores rejsende. Til fodboldoplevelser i Berlin og andre steder i verden. Se alle vores fodboldrejser her.

Andre fodboldrejse destinationer: