• Estadio Pedro BidegainSan Lorenzo de Almagro
  • Kapacitet – 47,964 tilskuere
  • Åbnet – December 1993
blank
 
‘Oooh San Lorenzooo, oooh San Lorenzooo’
 
Buenos Aires klubben, San Lorenzo, har haft hjemmebane på stadionet med det mundrette navn, Estadio Pedro Bidegain eller populært kaldt El Nuevo Gasómetro, ligesiden stadionet åbnede tilbage i 1993. Klubben blev stiftet i 1908 og spillede sine første mange årtier på Estadio Gasómetro, i bydelen Boedo i Argentina’s hovedstad Buenos Aires.
 
Klubbens ‘nye’ stadion ligger i bydelen Bajo Flores, men klubbens fans kæmper en hård kamp, for at få flyttet klubben tilbage til Boedo området, hvor de var op til 1993. Eneste problem er at supermarkedskæden Carrefour har bygget et kæmpe supermarked på lokationen for det gamle stadion. MEN! I 2019 vandt klubben en retsag imod Carrefour, der betød at de skulle sælges området tilbage til klubben. Dermed er der håb for klubbens fans, om de snart igen kan støtte deres helte i Boedo!!
 
🏆 15 Primera Division (senest i 2015)
🏆 1 Copa Libertadores (2014)
🏆 1 Copa Sudamericana (2002)
blank
 
Klubben blev, som sagt, oprettet tilbage i 1908, da den lokale præst lagde mærke til at de unge drenge i nabolaget spillede fodbold på et meget trafikeret gadehjørne. Da en af drengene næsten blev ramt en sporvogn, mens de spillede bold, tog præsten aktion. Han tilbød drengene at spille fodbold i kirkens baggård, imod at de skulle deltage i søndagsmesserne i kirken.
 
Der skulle selvfølgelig findes et passende navn til den nye klub, og flere navne blev foreslået. Det endte med at blive ‘San Lorenzo’, som en slags hyldest til præsten af samme navn. Præsten var dog ikke vild med at klubben skulle opkaldes efter ham, så han sagde at det i stedet var en hyldest til Saint Lawrence (San Lorenzo på spansk), som var en dekan under Paven i Rom tilbage i år 225-258.
 
Derfor er det også naturligt at den nuværende Pave, Pave Frans, er både fan og medlem af klubben den dag idag.
 
San Lorenzo anses idag, som værende en af ‘The Big Five’ i Argentinsk fodbold, og deres historiske rival er klubben Huracán. Når de mødes er det et af de største derbyer i Argentina og fodboldgale Buenos Aires.
 
Vi skal, naturligvis, ind og se San Lorenzo, når vi tager på vores store grupperejser til Buenos Aires!