• Stadion Wojska Polskiego – Legia Warszawa
  • Kapacitet – 31,800 tilskuere
  • Åbnet – august 1930 (renoveret i 2011)
Wojskowi, Legioniści (Militærerne, Legionærerne)
blank

 

Storklubben, Legia Warszawa, fra Polen’s store hovedstad, er den mest succesfulde fodboldklub i den polske fodboldhistorie. Legia er den eneste klub i Polen, der aldrig har været rykket ned i den næstbedste række, siden 2. verdenskrig.

Legia blev stiftet tilbage i marts 1916, da 1. verdenskrig raserede i Europa. Klubben blev den primære fodboldklub for de polske soldater, lokaliseret i det sydlige Polen. Da mange af soldaterne spillede fodbold allerede før krigen, blev klubben hurtigt en stor succeshistorie, når soldaterne/spillerne kunne nyde stilheden fra krigens forfærdelig hverdag ved fronten. Fodbold var nemlig en nem sport at få arrangeret, da det jo som bekendt, kun kræver en fodbold, 2 mål, en flad overflade og en god flok mennesker. Fra 1940 til 1957 hed klubben faktisk CWKS Warszawa – CWKS er en forkortelse for ‘Central Military Sports Club Warsaw’.

 

blank blank blank

 

🏆 15 x Ekstraklasa (liga) titler (senest i 2021)
🏆 20 x cup (senest 2. maj 2023)
🥉 Semifinale i Europa cup’en i 1970
🥉 Semifinale i Cup winners cup i 1991

Klubbens hjemmebane, Stadion Wojska Polskiego, bliver også kaldt hjemmebanen for den polske hær. Ligesom mange andre klubber i Østeuropa er Legia tæt forbundet med en offentlig instans. Legia har spillet dets hjemmebanekampe på denne adresse, lige siden 9. august 1930!

Når Legia spiller på hjemmebane, er stadion altid proppet med fans af den store hovedstadsklub – stemningen er ALTID voldsom, når de hvide helte går på banen. Hvis man tager turen til Warszawa, skal man ikke snyde sig selv for at tage tidligt ud imod stadion. Her er både udendørs og indendørs barer, med billige øl og vodka, hvor der er pakket med god stemning i mange timer op til kampstart.

 

blank blank

Der er direkte flyafgange fra Danmark til Warszawa, og det er en oplevelse udover det sædvanelige at opleve Legia Warszawa på hjemmebane – samtidig er Warszawa en skøn by, især hvis man er en drengegruppe der er glade for billige øl og et fedt natteliv 🍻
Vi har et godt samarbejde med Legia Warszawa, og kan tilbyde billetter til alle deres hjemmebanekampe. Hvis man er frisk på en impulsiv tur til det polske, spiller Legia deres sidste kamp i denne sæson, lørdag d. 27. maj kl. 17.30 imod rivalerne fra Slask Wroclaw.

blank